SiolNET. Novice Slovenija
1,58

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mirko Tuš vodenje podjetja predal sinu

1,58

termometer

Tuš
Foto: STA

Mirka Tuša je na čelu skupine Tuš nasledil sin Andraž Tuš. Ustanovitelj skupine odhaja v pokoj, kjer se bo popolnoma posvetil dolgotrajnemu okrevanju po težki poškodbi hrbtenice, ki jo je utrpel v nesreči, sporočajo iz podjetja. Andraž Tuš je sicer del podjetja na različnih funkcijah že več let.

Iz podjetja sporočajo, da bo Andraž Tuš - v preteklih letih je med drugim vodil marketing in skrbel za tehnološki razvoj podjetja - predvsem nadaljeval uresničevanje dolgoročne strategije skupine, ki je osredotočena na trgovsko dejavnost.

Blagovna znamka ustanovljena pred 30 leti

Prva trgovina, ki sta jo odprla Mirko in njegova soproga Tanja Tuš, je bila pod blagovno znamko Tuš odprta že pred 30 leti. Skupina Tuš ima več kot 3.100 zaposlenih in v Sloveniji povezuje več kot 100 tisoč delovnih mest.

Andraž Tuš je v preteklih letih vodil marketing in skrbel za tehnološki razvoj podjetja. Andraž Tuš je v preteklih letih vodil marketing in skrbel za tehnološki razvoj podjetja. Foto: Jurij Vodušek/Sportida

Njihovo prodajno mrežo sestavlja 100 marketov in supermarketov, druga največja veriga drogerij v državi z 42 poslovalnicami, šest poslovalnic Tuš Cash&Carry, spletna trgovina za poslovne uporabnike Tuš Cash&Carry in štirje Planeti Tuš, kjer skupaj mesečno beležijo več kot tri milijone nakupov.

Finančna uprava RS (Furs) je na lastniškem deležu Mirka Tuša v družbi Tuš Holding, ki je edina lastnica Engrotuša, vpisala zastavno pravico zaradi zavarovanja izpolnitve davčne obveznosti v višini 6,53 milijona evrov. S tem mu je tudi prepovedala razpolaganje s tem poslovnim deležem.

Tuš: Holding ni vložil tožbe proti Mirku Tušu

Medtem ko so se lani pojavile informacije, da naj bi Tuš Holding pod pritiskom bank vložil tožbo proti Mirku Tušu za vračilo okoli 26 milijonov evrov posojil, v družbi to zanikajo in pravijo, da družba proti edinemu družbeniku ni vložila nobene tožbe za vračilo posojila, saj nobena izmed strank doslej ni kršila nobenih pogodbenih določil.

Mirko Tuš Posel danes Tudi Mirko Tuš dočakal ta dan: toži ga lastna družba

Posojilo nikoli ni bilo odpisano in družba ima še vedno terjatev do svojega družbenika, ki jo je dolžan povrniti, pravijo in dodajajo, da so bile vse banke upnice ves čas seznanjene z obstojem tega posojila. V Tuš Holdingu še poudarjajo, da je skupina Tuš v zadnjih desetih letih bankam na podlagi sporazumov in dogovorov odplačala 300 milijonov evrov.

Mirko Tuš Foto: Sportida

Večina bank je svoje terjatve do Tuša predala finančnim skladom

Banke upnice so na začetku leta 2016 poskušale skupaj prodati terjatve do Tuša, a se je prodajni postopek končal brez izbire kupca. Večina bank je nato svoje terjatve do Tuša že prodala finančnim skladom, tega pa ni storila Abanka, ki ima sicer največ terjatev do skupine.

Mirko Tuš se je v preteklih letih znašel tudi pod drobnogledom policije in tožilstva, med drugim ga je že doletela pravnomočna obtožba v zadevi Tušmobil. Poleg tega se se je znašel tudi v preiskavi domnevno spornega prenosa blagovnih znamk Tušmobila.

Mirko Tuš, Enrgotuš Posel danes Mirko Tuš kmalu ne bo več večinski lastnik Tuša?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin