Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 7. 2011,
16.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

volitve odstop

Torek, 12. 7. 2011, 16.23

8 let

Križman in Juri odstopila iz predsedstva SD Koper

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Poslanca SD Marijan Križman in Luka Juri sta zaradi slabega rezultata na nedeljskih lokalnih volitvah dstopila z mest članov predsedstva SD Koper.

Kot je Križman zapisal v odstopni izjavi, odstopa zaradi slabega oziroma najslabšega volilnega rezultata v zgodovini stranke SD. "Odstopam z mesta člana predsedstva in pričakujem čimprejšnji sklic izredne konference," je zapisal. Križman je prepričan, da je žal to edini način za ponovni zagon stranke. "S to gesto prevzemam svoj del odgovornosti in tudi pripadnosti stranki," je še dodal.

Juri: Za rezultat smo odgovorni vsi člani "Menim, da smo za rezultat odgovorni vsi člani lokalnega vodstva stranke in zato upam, da bodo temu odstopu sledili tudi odstopi vseh ostalih članic in članov predsedstva," pa je v odstopni izjavi zapisal Juri, ob tem pa dodal, da pričakuje tudi odstop predsednika koprskega SD Sebastjana Kokla. "Zaradi tega tudi vežem odstop s pogojem, da hkrati odstopi tudi ostalo vodstvo SD Koper," je zapisal Juri. Tudi on pričakuje, da bodo nemudoma pričeli s postopki, ki bi v največ treh mesecih pripeljali do izvolitve novega vodstva koprske stranke.

SD dobila tri mesta v mestnem svetu SD je na nedeljskih lokalnih volitvah po končnih, a še neuradnih rezultatih dobila nekaj čez 8 odstotkov glasov in tako dobila tri mesta v mestnem svetu. Največ mest je pripadlo listi Koper je naš, ki je dobila 19 sedežev. Oljka je dobila enako kot SD - tri, DeSUS dva, SDS, Zares in SLS pa po enega mestnega svetnika.

Glavni tajnik SD Uroš Jauševec je povedal, da je bilo dogovorjeno, da bodo zaradi slabih rezultatov vsi člani vodstva koprskega SD odstopili in omogočili, da bodo v najkrajšem možnem času sklicali konferenco območne organizacije in prevetrili statutarna pravila delovanja ter izbrali novo ekipo. "Pričakujemo torej, da bo celotno predsedstvo SD Koper v najkrajšem možnem času odstopilo," je še ponovil Jauševec. To naj bi se zgodilo v nekaj dneh, je dodal.

V koprski SD teh informacij zaenkrat ne komentirajo.

Predsedstvo SD Koper sestavlja poleg predsednika Kokla in podpredsednice Tatjane Magdalenič še 14 članov, poleg dveh omenjenih poslancev še evropska poslanka Mojca Kleva.

Ne spreglejte