Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 6. 2017,
10.42

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

2

Natisni članek

Perutnina Ptuj preiskava osumljenec

Petek, 23. 6. 2017, 10.42

6 let, 10 mesecev

Kriminalisti preiskujejo prevzem Perutnine Ptuj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

2

Perutnina Ptuj | Foto STA

Foto: STA

V včerajšnjih preiskavah, po poročanju medijev povezanih z lastniškim prevzemom Perutnine Ptuj s strani nekdanje uprave, so kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) iskali dokaze za sum osemmilijonskega oškodovanja družbe. Zaseženo gradivo bodo pregledali in opravili dodatna zaslišanja.

Zaradi utemeljitve suma storitve več kaznivih dejanj zlorabe položaja ali pravic pri lastninjenju je v včerajšnjih preiskavah 108 kriminalistov iskalo poslovne listine, elektronsko korespondenco in druge predmete. Sumijo, da je 16 osumljenih od leta 2007 do leta 2014 z zlorabo položaja izvedlo več škodljivih poslov v škodo družb, ki so jih vodili.

"Na sedežu družbe Perutnina Ptuj je včeraj potekala kriminalistična preiskava, povezana s pridobivanjem poslovne dokumentacije zaradi suma storitve kaznivih dejanj tretjih oseb. Družba Perutnina Ptuj ni osumljenec v postopku in zoper družbo ne poteka noben postopek. Ravno tako ni med osumljenci nihče izmed članov uprave družbe Perutnina Ptuj, nihče ni bil pridržan, kot tudi pri nikomur od članov uprave družbe niso potekale hišne preiskave. Družba je nemoteno poslovala," so nam sporočili iz Perutnine Ptuj.

Kriminalisti preiskali 22 oseb

Kriminalisti so včeraj preiskave izvajali na območjih policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Koper, Murska Sobota in Nova Gorica. Preiskave so opravili pri 14 fizičnih in osmih pravnih osebah na 27 lokacijah.

Po poročanju medijev so pregled opravili tudi pri nekdanjem prvem možu Perutnine Ptuj Romanu Glaserju. V Dnevniku pišejo, da preiskujejo tudi nekdanjega prvega moža Pivovarne Laško Boška Šrota, ki prestaja zaporno kazen v zadevi Istrabenz in naj bi skupaj z Glaserjem sodeloval pri dogovarjanju o poskusu prevzema Perutnine Ptuj.

Nobena izmed oseb, pri katerih so opravili preiskavo, ni bila pridržana, saj za to, kot pravi policija, ni bilo razlogov.

Ne spreglejte