Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 2. 2016,
18.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

migranti begunci Kidričevo Šenčur Lenart Postojna

Četrtek, 18. 2. 2016, 18.26

8 let

Krajani nasprotujejo migrantskim centrom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na ministrstvu za notranje zadeve zatrjujejo, da skupaj z ostalimi ministrstvi še preučujejo več možnosti za vzpostavitev namestitvenih centrov za migrante.

V zadnjih dneh so zaokrožile še nekatere neuradne informacije o lokacijah migrantskih centrov. Svetniki Občine Lenart so na današnji izredni seji ocenili, da nekdanji hotel Črni les ni primeren niti za namestitev beguncev, niti za ureditev izpostave centra za tujce, o čemer zdaj razmišlja država. Od vlade zahtevajo, da v prihodnje pred kakršnimi koli odločitvami v zvezi z namestitvami beguncev v tej občine pridobi soglasje lokalne skupnosti.

Gorenjska je proti migrantskemu centru Namestitvenima centroma za migrante nasprotujejo tudi domačini v Kidričevem in Šenčurju. Na Facebooku se je vzpostavila pobuda Gorenjska je proti migrantskemu centru, ki za soboto pred nekdanjo stavbo Baumaxa napoveduje shod proti centru.

Oglasili so se tudi v sosednji občini Kranj, kjer prav tako ocenjujejo, da Kranj in bližnja okolica nista primerna za nameščanje migrantov. V sredo so o tem z županom Boštjanom Trilarjem govorili predstavniki svetniških skupin. Ocenili so, da lokacija ni primerna iz varnostnih in razvojnih razlogov.

Kranjski svetniki: Tak protest ne more imeti podpore Izpostavili so nevarnost težav v prometu na izjemno obremenjeni regionalni cesti iz smeri Šenčurja proti Kranju, neprimernost zaradi bližine avtoceste in mednarodnega letališča ter potencialne nevarnosti, ki nastanejo zaradi zadrževanja večje skupine ljudi na majhnem prostoru.

Glede protestnega shoda pred nekdanjim Baumaxom pa so zapisali, da ni napovedan in organiziran, pa tudi vlada ta trenutek še ni sprejela nobene odločitve, zato taka oblika protesta pri funkcionarjih Mestne občine Kranj ne more imeti podpore.

Šefic: Vedno se posvetujemo s predstavniki lokalnih skupnosti Na notranjem ministrstvu zagotavljajo, da pred sprejetjem odločitev vedno poteka posvetovanje s predstavniki oz. z vodstvi lokalnih skupnosti. Državni sekretar Boštjan Šefic pa je ta teden znova pojasnil, da želijo z novimi prostori zgolj nadomestiti objekte, ki jih morajo po izteku pogodb vrniti.

Potrdil je, da se bo nadaljevala projektna naloga glede centra v Kidričevem in da so si inšpektorji že ogledali objekt v Šenčurju. Kot je poudaril, bo šlo tudi v tem primeru za centre, v katerih bodo migranti nameščeni med 12 in 24 ur.

Ne spreglejte