Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 12. 2015,
16.09

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Natisni članek

Milojka Kolar Celarc UKC Ljubljana

Sreda, 9. 12. 2015, 16.09

8 let, 5 mesecev

Kolar Celarčeva vladi predlaga neimenovanje Baričiča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc vladi predlaga, da Andreja Baričiča ne imenuje za generalnega direktorja UKC Ljubljana.

Kot so sporočili z ministrstva za zdravje, je ministrica Milojka Kolar Celarc danes v vladni postopek posredovala gradivo glede izdaje soglasja k imenovanju Andreja Baričiča za generalnega direktorja kliničnega centra. V njem predlaga, da se Baričiča ne imenuje za generalnega direktorja.

Baričiča je svet UKC Ljubljana na podlagi razpisa potrdil za generalnega direktorja, a so potem vse koalicijske stranke sporočile, da ga ne podpirajo. Zato je Baričič tudi dal odpoved v UKC, v torek pa je svet UKC za v. d. generalnega direktorja imenoval Brigito Čokl, sicer članico sveta UKC in podpredsednico DeSUS.

Ker vlada ni dala zadnje besede pri imenovanju Baričiča, svet ni mogel objaviti razpisa za novega generalnega direktorja. Čoklova pričakuje, da bo UKC vodila kvečjemu tri mesece. Po imenovanju pa je dejala, da meni, da se na prihodnjem razpisu ne bo potegovala za mesto generalnega direktorja UKC.

Ne spreglejte