Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 7. 2014,
9.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

poslovanje

Torek, 8. 7. 2014, 9.37

8 let

Kdo služi na račun brezposelnih?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zavod Papilot je eno izmed podjetij, ki že leta sodeluje z Zavodom za zaposlovanje in od njega za izobraževanje brezposelnih in socialno izključenih prejema visoke zneske javnega denarja.

Zavod za zaposlovanje (ZRSZ) že leta in leta sodeluje z enimi in istimi podjetji, ki skrbijo za izobraževanja brezposelnih in socialno izključenih. Med njimi je tudi obsežna mreža okoli zavoda Papilot, ki velja za enega izmed hišnih izvajalcev ZRSZ. Kot poroča Večer, je to tudi po zaslugi osebnih poznanstev med zastopniki obeh zavodov.

V zadnjih desetih letih Papilot od zavoda prejel 4,1 milijona evrov Papilot je namreč tesno povezan z družbo Samerc, saj sta obe podjetij registrirani na istem naslovu, in sicer v stavbi, ki je last Papilotovega ustanovitelja Stojana Zagorca. Med zastopniki obeh podjetij najdemo tudi Zagorčevega sina Toma Zajška. Samerc pa je v lasti Husa Sarića, ki je partner Grete Barbo Škerbinc, dolgoletne uslužbenke ZRSZ.

Barbo Škerbinčeva je sicer priznala, da pozna Zagorca in Zajška, a je zanikala vpliv poznanstev na konkretne posle.

Po podatkih aplikacije Supervizor je ZRSZ v zadnjih desetih letih Papilotu izplačal več kot 4,1 milijona evrov. Največ, 334 pogodb, je bilo sklenjenih v obdobju med januarjem 2010 in junijem 2012.

Poslovanje z ministrstvom za delo Papilot pa ne posluje zgolj za zavodom z zaposlovanje, ampak tudi z ministrstvom za delo. V zadnjih desetih letih je namreč od njega prejel 4,39 milijona evrov, še 2,3 milijona pa sta skupaj dobila zavoda Ruj in Vitis, ki ju je ustanovil Papilot. Povezava med ministrstvom in Papilotom pa bi po poročanju Večera lahko bila Simona Zagorc, zaposlena na ministrstvu in sestra Papilotovega ustanovitelja Stojana Zagorca.

Kot so za Večer pojasnili na ministrstvu, podatkov o sorodstvenih povezavah posameznega uradnika ne zbirajo, tako ministrstvo kot Zagorčeva pa zanikata, da bi kakorkoli vplivala na dodeljevanje poslov podjetju njenega brata.

Ne spreglejte