Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 4. 2011,
8.04

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 8. 4. 2011, 8.04

8 let, 3 mesece

"In gnili bomo naprej!"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Pod novicami na portalu siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

Premier Pahor je opozicijo opozoril, da je primer Portugalske, kjer niso sprejeli potrebnih reform in morajo zdaj prositi za finančno pomoč, poučen primer za Slovenijo.

pavaroti (7. 4. 2011 16:02:39) Moja prognoza je,če oba referenduma padeta,se nam obeta enaka usoda kot njim.Vlada bo v primeru neuspeha na obeh referendumih odstopila in izgubili bi pol leta do leto dni,da nam zavlada nova koalicija, namesto,da bi v tem času uveljavili prepotrebne spremembe.Po dveh treh letih bo tudi Janševa vlada videla,da je vrag odnesel šalo in bo morala začeti s še ostrejšimi reformami,ki pa ne bodo šle skozi kr bo levica nasprotovala in minirala vse,tako kot to počne sedaj desnica.In gnili bomo naprej!

marker1 (7. 4. 2011 16:23:08) Seveda, sedaj bo pa kriva nesprejeta pokojninska reforma in malo delo. Pokojninska reforma bi dala cca 200 milijonov, pa ne takoj, po drugi strani pa naj bi bilo treba dokapitalizirati (pokriti izgubo) NLB s 250 milijoni EUR. Zakaj naj bi slabo poslovanje bank (kolikokrat še) plačali davkoplačevalci? Naj jih pokrijejo sami kot ostala podjetja, ki jim gre slabo. Pokojninska reforma je samo izgovor vlade za slabo stanje.

Pred referendumsko nedeljo smo soočili predstavnika obeh taborov v bitki za oziroma proti uveljavitvi zakona o malemu dela, ob tem pa smo od njiju uspeli izvleči tudi priznanje, kateri argument nasprotne strani šteje za prepričljivega.

zaposlena (7. 4. 2011 13:48:10) Če stopi v veljavo malo delo, bo ogromno zaposlitev prešlo v malo delo, tam pa ni plačanega dopusta, bolniške, malice, prevoza, ... Postali bomo sodobni sužnji! Poglejte, kaj je malo delo naredilo Nemčiji! Število rednih zaposlitev se je zmanjšalo, malih delavcev pa je vse več.

qpe (7. 4. 2011 14:05:40) poglejte, v podjetju je lahko le 1/3 malih delavcev (oz. menda so neke redke izjeme še), torej te delodajalec nebo mogel kr odpustit in te zaposlit preko md. pa tudi če bi to hotel narediti, so takšne omejitve da se mu ne splača (jaz bi v firmi delavca potreboval vsaj 8 ur, ne pa 3 ure kot to zakon omogoča nezaposlenim). je pa žalostno ko vidim kako zelo so ljudje naivni, nasedajo na te dobesedno bedaste populizme.

Protikorupcijska komisija je pod drobnogled vzela delo Inšpektorata RS za delo, kjer mesto glavnega inšpektorja že 18 let zaseda ista oseba.

vox populi (7. 4. 2011 07:56:02) Halo Slovenci ma kako je možno, da na takih pozicijah so ljudje po 18 let. Naredijo si take kanale korupcije, da sam hudič ne pride blizu. Ni čudno, da 3/4 podjetij ne plačuje, ne spoštuje pravic zaposlenih. Saj jim je kristalno jasno, da ne bodo nikoli kaznovani. In sedaj za vso škodo, ki je napravil bo še dobil odpravnino 100.000,00 €. Mislim, ko so enkrat ti funkcionarji izvoljeni samo smrt nas lahko reši takega pokvarjenca, ker naši zakoni so vredni nič.

Ne spreglejte