Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 4. 2014,
17.34

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

evropske volitve Igor Šoltes Alenka Bratušek Guy Verhofstadt

Torek, 1. 4. 2014, 17.34

6 let, 7 mesecev

Igorja Šoltesa mikajo evropske volitve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nekdanji predsednik računskega sodišča Igor Šoltes bi lahko nastopil na evropskih volitvah 25. maja.

Ko smo preverjali to informacijo, nam je Šoltes dejal, da te možnosti ne izključuje, podrobneje pa o tem ne želi govoriti.

Verjamem v evropske volitve? Za zbiranje podpisov volivcev za vložitev list na evropskih volitvah so le še dobri trije tedni, nestrankarske liste pa morajo biti podprte s podpisi tri tisoč volivcev, medtem ko za stranke velja nižja zahteva, tisoč podpisov.

Šoltes sicer vodi društvo Verjamem, ki naj bi se po prvotnih napovedih do konca marca preoblikovalo v stranko, a se to še ni zgodilo. Pred dnevi je Šoltes v intervjuju za Planet Siol.net dejal, da "stvari tečejo, kot smo načrtovali".

Šoltes, ki ga je predsednica vlade in vodja Pozitivne Slovenije Alenka Bratušek neuspešno predlagala za ministra za zdravje, pravi, da na evropskih listah ne bo nastopil na listi PS. Pred dnevi pa je za Finance v odgovoru na vprašanje, ali ga je PS vabila kot nosilca liste na evropskih volitvah, odgovoril, da ne bo nosilec liste za nobeno obstoječo politično stranko.

Bo povezovalec bratskih liberalnih strank? A kot je znano, potekajo pogovori med liberalnimi strankami, PS, DL, Zares in LDS, o skupnem nastopu na evropskih volitvah. Šoltes na vprašanje, ali bi lahko nastopil na skupni listi v povezavi z liberalnimi strankami, odgovarja, da "stvari ne gredo v to smer". Tako je v primeru odločitve za nastop na evropskih volitvah možno, da bi šlo za neodvisno listo, nam je potrdil predsednik društva Verjamem.

V PS so nam glede nastopa na evropskih volitvah povedali le, da izvršni odbor opravlja pogovore z nekateri morebitnimi kandidati, listo pa bodo sestavili pravočasno (rok je 25. april).

Stric iz Evrope je za Kaže sicer, da ideja o skupni listi liberalnih strank še ni pokopana, saj se je predsednik evropskih liberalcev Guy Verhofstadt v nedeljo in včeraj sestal s predstavniki vseh štirih liberalnih strank in izrazil optimizem glede oblikovanja skupne liste liberalcev.

Ne spreglejte