SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Igor Šoltes odstopil kot predsednik stranke Verjamem

3

termometer

Le dva dni po porazu na državnozborskih volitvah je Igor Šoltes odstopil s funkcije predsednika stranke, vendar o tem javnost ni izvedela nič. Zakaj takšna skrivnostnost?

Stranke, ki se jim na parlamentarnih volitvah ni uspelo prebiti v parlament, po razočaranju počasi kujejo načrte, kako naprej. V SLS in PS se zanašajo na uspeh na lokalnih volitvah, v DL vlada "status quo", ustanovitelj Verjamem Igor Šoltes pa se je potiho umaknil iz stranke, poroča Delo.

"Glede na volilni rezultat je to edina higienična poteza" Prevzel je odgovornost za neuspeh na volitvah, osvojili so namreč 6800 glasov, in odstopil kot predsednik stranke že dva dni po volitvah, novica pa je javnosti tako dolgo ostala skrita zato, ker tega "ni hotel obešati na veliki zvon", prav tako pa se mu zdi prav, da se o tem najprej pogovorijo v stranki.

"Obvestil sem svet stranke o tem, da odstopam, ker je glede na volilni rezultat to edina higienična poteza. Prevzeti subjektivno in objektivno odgovornost," nam je pojasnil Šoltes.

Na vprašanje, ali ostaja član stranke, je Šoltes odgovoril, da se bodo o teh stvareh pogovorili na svetu stranke in se odločili, kako naprej. Za zdaj pa se bo, kot je dejal, posvetil predvsem projektu v Evropskem parlamentu. Kdo bo novi predsednik, bodo odločali na kongresu, do takrat pa bo to funkcijo opravljal svet oziroma podpredsednik. Na ustanovnem kongresu so bili za podpredsednike imenovani Brigita Skela Savič, Boštjan Horvat, Gregor Veličkov in Martin Šolar. Na pojasnila glede vodenja stranke in njene prihodnosti smo se obrnili tudi na stranko, vendar odgovora nismo prejeli.

Na evropskih volitvah je mandat osvojila Lista Igorja Šoltesa, in ne Verjamem Ali bo stranka še vztrajala ali pa to pomeni konec stranke Verjamem, Šoltes ni želel napovedovati. Dejal je le, da bodo o tem odločali organi stranke.

Šoltes je glede petletnega mandata v evropskem parlamentu pojasnil še, da je na evropskih volitvah mandat osvojila Lista Igorja Šoltesa, in ne Verjamem, zato njegov odstop kot predsednik na to ne bo vplival.

Ali bo morda še enkrat poskusil na volitvah ali pa bo stranko, ki jo je ustanovil, dokončno zapustil, bo Šoltes tako lahko razmišljal v Evropskem parlamentu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin