Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 8. 2018,
11.35

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,07

4

Natisni članek

Letališče Edvarda Rusjana Maribor letališče VLM Airlines

Ponedeljek, 6. 8. 2018, 11.35

5 let, 8 mesecev

Hud udarec za mariborsko letališče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,07

4

Letališče Maribor | Foto STA

Foto: STA

Mariborsko letališče kljub ambicioznim načrtom kitajskih lastnikov od prihodnjega tedna ostaja brez edine redne linije, ki je štajersko prestolnico povezovala z Münchnom v Nemčiji. Kot so potrdili v družbi VLM Airlines, so se zaradi premajhnega zanimanja odločili za ukinitev omenjene povezave, ki je delovala od februarja.

Belgijska letalska družba že nekaj časa lastniško ni več povezana z družbo SHS Aviation, ki ima v lasti Aerodrom Maribor in v najemu mariborsko letališko infrastrukturo.

Odgovorni v letalskem prevozniku števila potnikov v zadnjih mesecih sicer ne razkrivajo, so pa v VLM Airlines dodali, da povezava med bavarsko prestolnico in Antwerpnom, ki je bila do zdaj drugi del omenjene linije, ostaja.

Aerodrom Maribor Letališče Edvarda Rusjana
Novice Mariborsko letališče bo poleti povezano z grškim otokom Hios

Kot je razvidno s spletne strani letalskega prevoznika, je mogoče vozovnice za polet proti Münchnu kupiti le še za 17. avgust, od tam pa bo zadnji 50-sedežni fokker v Maribor priletel 20. avgusta.

Glede morebitnih novih načrtov letalskega prevoznika na mariborskem ali morda celo na ljubljanskem letališču je tiskovni predstavnik VLM Airlines Yves Panneels dejal, da preučujejo nove možnosti, a za zdaj niso sprejeli še nobene konkretne odločitve.

Prvi polet letalskega prevoznika VLM Airlines iz Maribora proti Antwerpnu z vmesnim postankom v Münchnu.
Novice Prelomen dan za mariborsko letališče

Upravljavci mariborskega letališča medtem še vedno snujejo načrte za razvoj, ki pa naj bi se ga po zadnjih zamislih lotili šele po podaljšanju letališke steze. Pred kratkim so napovedali predstavitev načrtov, a so jo zaradi odsotnosti investitorja v zadnjem trenutku odpovedali.

Časnik Večer je takrat navajal neuradne informacije, da si SHS Aviation, lastnik Aerodroma Maribor, ob postopku pridobivanja soglasja za podaljšanje letališke steze in širitev letališča prizadeva tudi za to, da bi namesto zdajšnjega 15-letnega najema, za katerega mesečno državi odštejejo okoli sto tisoč evrov, dobili 50-letno koncesijo.

Letališče Maribor
Novice Zakaj mariborsko letališče še ni oživelo

Medtem se je v družbi SHS Aviaton zgodilo tudi lastniško preoblikovanje, novi lastniki pa naj bi si po neuradnih informacijah časnika začetka gradnje želeli v letu 2020. Ta naj bi trajala štiri leta, so pa novi investitorji v svojih napovedih nekoliko bolj previdni. Še vedno si prizadevajo zlasti za medcelinske povezave s Kitajsko.

Ne spreglejte