SiolNET. Novice Slovenija
1,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hilda Tovšak priznala krivdo

1,63

termometer

 | Foto: Matej Leskovšek
Foto: Matej Leskovšek

Nekdanja direktorica Vegrada Hilda Tovšak, ki je obtožena zlorabe položaja in pranja denarja pri nakupu Delamarisa, je danes na celjskem sodišču priznala krivdo. Na sodišče je danes ni bilo, sodnica pa se bo o njenem priznanju in kazni izrekla prihodnji petek. Soobtoženi odvetnik Miro Senica krivde ne priznava, prav tako ne dejstev iz obtožnice.

Na okrožnem sodišču v Celju je potekal predobravnavni narok za četverico, ki je obtožena zlorabe položaja in pranja denarja pri nakupu Delamarisa. Poleg Senice in Tovšakove sta kaznivega dejanja obtoženi še direktorica kmetije Bužekijan Blanka Muster in tajnica Senice Olga Zaviršek

Mustnerjeva danes krivde ni priznala, Zavirškova pa se bo o tem izrekla prihodnji teden. 

Zaradi fiktivnih storitev Vegrad oškodovala za 1,4 milijona evrov

Tovšakovi tožilstvo očita zlorabo položaja, ker naj bi plačala fiktivne storitve in tako oškodovala Vegrad, Senici pa napeljevanje k zlorabi položaja in pranja denarja. Gre za okoli 1,4 milijona evrov, ki naj bi jih Vegrad plačal Musterjevi za svetovanje pri nakupu za 13 milijonov evrov delnic Delamarisa, dejansko pa naj bi denar kot provizijo prejel Senica.

Hišne preiskave so v tem primeru potekale julija 2013, obtožnica pa je bila vložena dve leti kasneje.

Senica ne vidi razloga za obtožbo

Senica je ob vložitvi obtožnice dejal, da za obtožbo ni nikakršnega razloga, kar naj bi se izkazalo tudi med preiskavo, v okviru katere so številne priče in strokovnjaki, med njimi tudi tisti, ki jih je postavilo sodišče, potrdili, da s poslom ni bilo nič narobe in da Vegrad ni bil oškodovan.

Po takratni oceni Senice je bil posel za Vegrad zelo donosen, kar naj bi se potrdilo tudi v nadaljnjem postopku.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin