Ponedeljek,
28. 9. 2015,
19.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Hospic Tatjana Fink

Ponedeljek, 28. 9. 2015, 19.15

8 let

Finkova razočarana nad vodstvom društva Hospic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Z zaslišanjem nekdanje predsednice društva Hospic Tatjane Fink se je nadaljevala obravnava v tožbi Finkove proti aktualnemu vodstvu društva zaradi izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi.

Tatjana Fink, dolgoletna predsednica društva Hospic, je dolgoletno udejstvovanje v društvu na današnjem pričanju na Delovnem in socialnem sodišču v Ljubljani označila za svoje življenjsko poslanstvo. Zato jo je toliko bolj prizadelo, ko je po vsem tem času ugotovila, kako malo so bila cenjena njena prizadevanja.

Zaradi razhajanj v pogledih na razvoj društva se je Finkova lani odločila, da za predsednico ne bo več kandidirala, je pa svojo prihodnjo vlogo videla zlasti v povezovanju društva Hospic z njegovih zavodom, ki je bil ustanovljen z namenom zagotavljanja evropskih sredstev.

Vendar pa jih je kmalu po tistem nova predsednica Renata Roban po besedah Finkove dejala, da v hiši hospica ni več zaželena, in ji svetovala, naj sama poda odpoved delovnega razmerja. Ker tega ni storila, je kmalu prejela opozorilo, nato pa še sklep o izredni odpovedi.

S sabo bi naj odnesla dokumentacijo društva Aktualno vodstvo društvo nekdanji predsednici med drugim očita, da je ob svojem odhodu uničevala oz. s seboj odnesla dokumentacijo, ki naj bi pripadala društvu. Vendar pa je Finkova danes pojasnila, da je ob pospravljanju svoje delovne mize v rezalniku papirja uničila zgolj nekaj papirjev brez uporabne vrednosti.

Kot je zatrdila, s seboj tudi ni odnesla arhiva društva, kot ji očitajo, pač pa nekatere dokumente, vezane na njen poklic supervizorke, pa fotokopije zanimivih člankov o paliativni oskrbi in zapiske, ki si jih je pripravila za kakšne sestanke v hiši.

Domnevno sporne kadrovske zadeve Prav tako je nekdanja predsednica društva zavrnila očitke aktualnega vodstva glede nekaterih domnevno spornih kadrovskih potez in domnevnega odrekanja protibolečinskih sredstev umirajočim. Kot je zatrdila, se ni zgodilo, da bi zdravnik predpisal določena sredstva, pa jih bolnik ne bi dobil.

Obravnava se bo nadaljevala 9. novembra, ko bo pričala aktualna predsednica društva Renata Roban.