SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Erjavec brez praske prestal interpelacijo

0

termometer

Zunanji minister Karl Erjavec je uspešno prestal interpelacijo, v kateri sta mu opozicijski NSi in SDS očitali "zgrešeno zunanjo politiko". Ministra je podprlo 51 poslancev, proti jih je glasovalo 20.

Poslanci ZL ministra niso podprli, a tudi niso podprli interpelacije in so se vzdržali. Glasovanja ob 1.25 se je udeležilo 75 poslancev. Da bi interpelacija uspela, bi jo morala podpreti večina od 90 poslancev.

Tako Jožef Horvat (NSi) kot Andrej Šircelj (SDS) sta menila, da bi moral Erjavec nositi objektivno odgovornost zaradi, kot je dejal Šircelj, "arbitražnega fiaska in prisluškovalne afere", zaradi katere Hrvaška ne bo upoštevala odločitve arbitražnega sodišča o meji, če bo do nje prišlo.

"Drenikova največja žrtev arbitražne afere" V NSi so tudi namigovali, da je Erjavec namerno sabotiral arbitražo v korist Hrvaške. Matej Tonin je napovedoval tudi zaupne dokaze, ki naj bi to potrjevali. Poslanci so jih pregledali na zaprtem delu seje ob koncu razprave, a spremembe odločitve na koncu niso prinesli. Horvat je le dejal, da "zdaj ve", da je bila v arbitražni aferi največja žrtev zdaj bivša slovenska agentka Simona Drenik, ki so ji skupaj z zdaj prav tako bivšim slovenskim arbitrom Jernejem Sekolcem prisluškovali.

Erjavec je vse tovrstne očitke zavračal in dejal, da je v odnosih s Hrvaško vseskozi ščitil slovenske interese. "Še malo, pa bi bil odgovoren za klimatske spremembe," je dejal v sklepnem nagovoru poslancem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin