Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 9. 2011,
13.39

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 9. 2011, 13.39

8 let, 3 mesece

Dvojni ultratriatlon v Bakovcih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odmevno tekmovanje v dvojnem ultratriatlonu, ki je štelo tudi za svetovni pokal in evropsko prvenstvo, so v Bakovcih uspešno spravili pod streho.

Na tekmi ekstremnega športa, ki zahteva izjemne napore – 7,6 kilometra plavanja, 360 kilometrov kolesarjenja in 84,4 kilometra teka – in traja skoraj en dan, so tekmovali 19 tekmovalcev in štiri tekmovalke. Na cilj je zmoglo 16 ekstremnih športnikov.

Kot prvi je ciljno črto prevozil Avstrijec Thomas Frühwirth (čas 22 ur in pet minut) in postal prvi športnik na vozičku na svetu, ki je uspešno premagal to disciplino. Uradni zmagovalec tekmovanja je Italijan Eros Bravo (čas 23 ur in 41 minut), drugo mesto je zasedel Hrvat Dario Ivanagič, tretji pa je bil Madžar Ferenc Szonyi. Zmagovalka med ženskami je Nemka Katrin Burow (čas 24 ur in 32 minut). Domačin Iztok Fister, ki je izjemno uspešno opravil s plavanjem in kolesarjenjem, kjer je bil kar nekaj časa na tretjem mestu, je zaradi zdravstvenih težav med tekom odstopil. Po besedah Mirana Vereša, vodje tekmovanja, gre za mladega in obetavnega športnika, ki bo v prihodnje gotovo krojil vrh tega športa.

Z izjemno voljo in pozitivnim pogledom na življenje pa je več kot dva tisoč obiskovalcev navdušil paraplegik Frühwirth, ki je kot prvi športnik na vozičku premagal dvojni ultratriatlon. Avstrijec je že uspešno opravil s progo za triatlon, za dvojnega pa je treniral tudi tako, da si je konec julija privoščil potepanje po Alpah na Tirolskem, kjer je v šestih dneh premagal kar 8.441 višinskih metrov. »V Bakovcih sem se počutil zelo domače, saj sem bil od doma le 50 kilometrov. Hvala vsem, ki so mi omogočili tekmovati,« je od veselja sijal Thomas Frühwirth. Dodal je, da preprosto obožuje občutek bitja srca med premagovanjem naporov in rad občuduje pokrajino, ki ga med tekmovanjem obdaja. Zgodbo o paraplegiku na vozičku je v Bakovcih posnela avstrijska nacionalna televizija ORF. Na sporedu bo v nedeljo.

Ne spreglejte