Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 1. 2023,
14.12

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Oglasno sporočilo

Natisni članek

vegetarijanstvo zdrava prehrana prehrana SPAR PR članek

Sreda, 18. 1. 2023, 14.12

1 leto, 3 mesece

Trije koraki do bolj raznolikega prehranjevanja

Dobrodošli v vege januar!

Oglasno sporočilo

Začetek novega leta je čas za nove začetke. Ste tudi vi med tistimi, ki so se odločili za bolj raznoliko in uravnoteženo prehranjevanje ter si obljubili, da bodo v svoj jedilnik vključili več zelenjave in sadja? Odlično. Predstavljamo vam tri korake za lažji začetek.

Siol1 | Foto:

Ste za nekaj novega?

Ste se odločili za spremembo na jedilniku, pa ne veste, kje začeti? Ponujamo vam tri nasvete, kako vpeljati nekaj novosti v svoje prehranjevalne navade.

1. Določite dan brez mesa

Veliko spremembo lahko naredite že, če vsaj en dan v tednu ne jeste mesa. Določite brezmesni dan – to je lahko vedno isti ali pa naključno izbrani dan, kakor vam ustreza. Lahko pa se odločite tudi za več brezmesnih dni tedensko.   

Siol2 | Foto:

2. Poiščite nadomestke mesa in živalskih proizvodov

Beljakovine v mesu lahko nadomestite z živili, kot so riž, fižol, žitarice itd., meso kot tako pa s sojo, sejtanom, tempehom. Poskusite lahko tudi številne vegetarijanske in/ali veganske pripravke.

3. Sestavite jedilnik

Ste pripravljeni na korak naprej? Napišite jedilnik za ves teden. Brez skrbi, če nimate idej, za vas imamo nekaj odličnih receptov. Poskusite veganski ričet ali kvinojin narastek. Za zajtrk, malico ali kot posladek pa so odlične ameriške palačinke iz kosmičev. Še več receptov poiščite na Sparovi kulinarični spletni strani Jedel bi pod zavihkom Veganske jedi. Dober tek!

     

S Sparom do cilja

V Sparu so se tudi letos pridružili vege januarju. Z objavo veganskih receptov in koristnimi nasveti tako spodbujajo k bolj uravnoteženemu prehranjevanju vsak dan. K izzivu so povabili tudi igralca Nika Škrleca. V Sparu poiščite široko ponudbo vegetarijanskih in veganskih izdelkov Sparovih znamk SPAR Natur pur, SPAR Veggie, Spar Veggie by Neni ter Sparovih pridruženih znamk Veganz, Grashka in Garden Gourmet. Poskusite vse in sledite Sparovemu vege januarju!

Naročnik oglasnega sporočila je SPAR.

Ne spreglejte