Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 8. 2013,
18.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 20. 8. 2013, 18.25

8 let

Danes v Danes: Študij je draga zadeva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Danes v oddaji Danes o smrti štirih novorojenčkov v jeseniški bolnišnici, o polnjenju proračuna Mestne občine Ljubljana in o stroških, ki jih družinam prinesejo študentje.

V Sloveniji se ukvarjamo s precej žalostnimi zadevami. Posebna komisija preiskuje dogodke zadnjih dveh mesecev v jeseniški bolnišnici. Tam so v tem obdobju umrli kar štirje novorojenčki. Odgovorni so za zdaj seveda bolj zadržani in izjav ne dajejo, a če že ne kaj drugega, vsaj bolečina, ki so jo mladi starši doživeli ob izgubi svojega otroka, preprosto terja odgovore.

Reševanju življenj pa, tako rečeno, na poti spet stoji stara dobra slovenska birokratska ovira. A splošna bolnišnica Murska Sobota bo gradnjo novega urgentnega bloka preprosto morala kmalu začeti, saj bo v nasprotnem primeru izgubila evropska sredstva. Kot nam je pojasnil strokovni direktor, se je začetek gradnje od napovedanega avgusta zaradi papirologije pa tudi zaradi izbire izvajalca zavlekel v začetek jeseni. A evropska direktiva vodstvu bolnišnice nalaga, da gradnjo in notranjo ureditev opravi do konca leta 2014.

Župan Janković nadaljuje uvajanje novih plačilnih parkirnih con in tako polni proračun Mestne občine Ljubljana. A župan Janković še ne ve, koliko denarja bo resnično končalo v blagajni. Znano je, da se bo 355 starim parkomatom kmalu pridružilo 70 novih. Predvidoma bodo začeli delovati z novim letom.

Da je študij precej draga zadeva, se veliko družin zave šele takrat, ko imajo doma študenta. Še bolj jim je to jasno, če mora ta študent v drug kraj. Stroški za stanovanje, hrano in prevoz lahko mesečno krepko presežejo 250 evrov, kar je ob preostalih stroških za družine kar velik zalogaj.

V oddaji Danes tudi o zloglasni diskoteki Lipa v Pirničah, ki kljub ogorčenemu nasprotovanju tamkajšnjih prebivalcev spet deluje. Obratovali so konec tega tedna in pridobili 1.600 evrov – kazni.

Ne spreglejte