Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 4. 2011,
10.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Slovenija vlada

Sobota, 23. 4. 2011, 10.51

8 let

Bučar: Slovenija lahko zdrsne še globlje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Še vedno nismo tako daleč, da ne bi bilo nobene druge možnosti. In tudi če govorimo o sedanji krizi, je to kriza v domači hiši vladajočih, je ocenil starosta slovenske politike France Bučar.

Bučar je v pogovoru za Žurnal še dejal, da lahko Slovenija zdrsne še globlje v krizo. Ljudje so sedli na pomembna mesta in proglasili velikansko družbeno in državno krizo, ker se ne morejo sporazumeti o tem, kdo naj vlada. Vladati pa noče nihče. Ker vladati pomeni tudi reševati najtežje aktualne probleme. Tega pa nihče noče, zato se med seboj le spodrivajo, kdo naj bi na odločilnem mestu sedel, ne da bi kakorkoli kot razlog navajal, ali je za rešitev konkretnih problemov, pravi Bučar. "Ali ostati na oblasti ali priti na oblast" Sedanje dogajanje je po njegovi oceni igra. "Vsi sodelujejo, vsi so enako udeleženi in vsi majo enake cilje. Prvič, ali ostati na oblasti ali priti na oblast. Zanje ni nobene druge alternative. Ne govorijo pa o resničnih slovenskih problemih, ki jih je treba reševati. Vsi govorijo o tem, da so potrebne nove volitve in zamenjava vlade. Tudi za ceno spremembe ustave. Nihče pa ne govori o tem, ali bo nova vlada, če pridemo do nje, drugačna," ocenjuje.

Bučar: Nadaljuje se stara komunistična ureditev Vsi govorijo samo o tem, ali bo na podlagi referenduma o pokojninski reformi vlada padla ali ne, ugotavlja Bučar. "Popolnoma nič jih ne zanima perspektiva, kaj za nas to pomeni. To pa je kriza. Vendar ne kriza Slovenije, ampak kriza uprave," pravi Bučar, ki ocenjuje, da se nadaljuje "stara komunistična ureditev, za katero je značilna avtokratičnost".

"Avtoritarnost vladanja se kar nadaljuje. To je vladanje z vrha navzdol, ne da bi kogarkoli kaj vprašali, in je nadaljevanje komunistične vladavine, kjer je o vsem avtoritarno odločala komunistična partija," pravi Bučar.

Referendum v zdajšnji obliki ni najbolj srečno urejen, je prepričan Bučar. Meni tudi, da so ljudje postali zelo apatični, nimajo težnje po spremembah. Slovenija po njegovi oceni potrebuje preboj s pametno politiko in treznimi ljudmi ali pa revolucijo. Če bo šlo tako naprej, bo enkrat počilo, dodaja.

Ne spreglejte