Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Deja Crnović

Petek,
1. 7. 2011,
13.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Unicef anketa

Petek, 1. 7. 2011, 13.58

8 let

Boste še darovali Unicefu?

Deja Crnović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vedno glasnejše obtožbe o nepravilnostih pri vodenju slovenske izpostave Unicefa ter izstopi vidnih članov v Sloveniji rušijo ogled svetovne dobrodelne organizacije.

Kako bo padec ugleda in zaupanja te organizacije vplival na donacije, smo želeli izvedeti pri nekaterih znanih Slovencih.

"Delovanje Unicefa je trenutno pod drobnogledom odgovornih organov, od katerih pričakujemo, da bodo ustrezno opravili svoje in za morebitne resnične nepravilnosti kaznovali vse vpletene. Ko sem sodelovala pri zbiranju sredstev v fundaciji Samaritan, smo se takrat odločili za darovanje prav 'otrokom sveta', ki naj bi jih predstavljali Unicefovi ambasadorji in posredniki po vsem svetu, ali je bilo porabljeno s pravim namenom, pa dejansko nikoli nisem bila seznanjena. Osebno sem Unicefu dolga leta donirala skozi različne priložnostne akcije, zadnja leta pa zaupam predvsem društvu Rdeči noski, saj vem, zakaj je donirano porabljeno."

"Doslej sem kupovala Unicefove voščilnice, neposrednih donacij pa nisem nakazovala. O tem, kako bom ravnala v prihodnje, se bom odločala sproti."

"Z Unicefom seveda ne nameravava več sodelovati, razen če se ta organizacija popolnoma spremeni, kar pa je glede na trenutno dogajanje iluzorno. Prekinila sva tudi trajnik za akcijo Starši otrok sveta. Od zdaj naprej bova sodelovala z bolj zanesljivimi organizacijami, kot je recimo Mala hiša Pilštajn v Sloveniji, želiva pa si sodelovati tudi s kakšno, ki skrbi za svet v razvoju. Unicef naju lahko prepriča samo še s kakšnim res transparentnim projektom v državah, do katerih imajo samo oni dostop, pa še to ne s projekti, kot je kupovanje cepiv pri farmacevtskih multinacionalkah z našim denarjem. Ne veva, zakaj najbogatejša veja gospodarstva teh cepiv ne donira sama."

"Ko sem prebral, kaj se je dogajalo, sem bil malo razočaran, vendar verjamem, da so se strasti pomirile in da bo UNICEF čim prej pridobil nazaj izgubljeni ugled, saj gre vendarle za otroke, ki niso nič dolžni nič krivi, so pa vseeno lačni in jim moramo pomagati."

Ne spreglejte