Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 8. 2011,
20.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Borut Pahor SD vlada

Nedelja, 28. 8. 2011, 20.02

8 let

Borut Pahor: Ne spreminjajte politike te stranke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na tradicionalnem srečanju stranke SD v Opatjem selu na goriškem Krasu je somišljenike nagovoril predsednik stranke in premier Borut Pahor.

V nagovoru je poudaril, da mu za odločitve v preteklih treh letih pri vodenju vlade ni žal, udeležencem pa svetoval, naj tudi v prihodnosti ne spreminjajo politike stranke. "Gremo v pravi smeri in zato ker gledam z vedrino in optimizmom v prihodnost, si ne znam predstavljati, da bi bilo drugače," je dejal Pahor in nadaljeval, da je temu tako zato, ker so pripravljeni razumeti spremembe kot v času demokratične pomladi. Pahor: Nič kraljevskega ni na tej poti "Seveda ne gre lahko in nič kraljevskega ni na tej poti, ki pelje do ciljev, ki smo si jih zastavili," je menil predsednik vlade. Slovenijo je primerjal z nadarjenim študentom, ki ima možnost, da postane odličen ali le dober zaradi svoje nadarjenosti. Namesto da bi ob nedeljskih večerih vzel v roke knjigo in tako dosegel odličen uspeh, gre raje ven in se ob tem zanaša na svojo nadarjenost.

"Tako je s Slovenijo. Vse bom naredil, da bo Slovenija ostala v skupini med gospodarsko naprednejšimi in nezadolženimi evropskimi državami, zaradi česar bo potrebno sprejeti še kakšen nepopularen ukrep in reformo. Vendar bomo zaradi tega kasneje lahko živeli bolje," je še dejal Pahor.

Nikoli ne bo dopustil, da bi se država preveč zadolžila Samo če sprejmemo neke pogumne in do neke mere tudi tvegane odločitve kot vedno doslej, da poskušamo ustvariti odlično družbo, potem moramo skupno storiti nekaj korakov, brez katerih take odlične družbe ni, je še dejal Borut Pahor in nadaljeval, da nikoli ne bo dopustil, da bi se država preveč zadolžila in se tako znašla med tistimi evropskimi državami, ki so izgubile svojo suverenost in jih danes zaradi njihovega lagodnega življenja v preteklosti danes vodijo druge države.

Brulc: Ne podpiramo predčasnih volitev Udeležencem tradicionalnega jesenskega srečanja SD, na katerem so trem vidnejšim članom podelili najvišja priznanja stranke, je spregovoril tudi poslanec Mirko Brulc. V nagovoru je poudaril moralno držo članov SD. "Svoj mandat bi radi pripeljali do konca in zato ne podpiramo predčasnih volitev, ker smo dobili mandat za štiri leta," je dejal Brulc.

Poslanec je še poudaril, da niso bili poslanci niti člani vlade iz vrst SD tisti, ki bi hodili po sodiščih ali odgovarjali na obtožbe, pač pa da so delali dobro. Udeležencev srečanje v Opatjem selu je zato obljubil, da bo tako tudi v prihodnje in da bodo člani stranke z dvignjeno glavo zaključili štiriletni mandat.

Ne spreglejte