SiolNET. Novice Slovenija
1,46

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bencin v torek še dražji, dizel cenejši

1,46

termometer

bencin dizel petrol siol avto gorivo
Za poln 50-litrski rezervoar bencina bo tako treba odšteti 1,45 evra več, za poln rezervoar dizla pa 0,55 evra več. Foto: Metka Prezelj

Ceni reguliranih pogonskih goriv, neosvinčenega 95-oktanski bencina in dizelskega goriva, se bosta na bencinskih servisih zunaj avtocestnega križa in hitrih cest opolnoči spremenili. Bencin se bo podražil za 2,9 centa na 1,295 evra, dizel pa pocenil za 1,1 centa na 1,258 evra za liter, kažejo podatki gospodarskega ministrstva.

Za poln 50-litrski rezervoar bencina bo tako treba odšteti 1,45 evra več, za poln rezervoar dizla pa 0,55 evra več.

Obe pogonski gorivi sta tako dosegli novi najvišji ceni letos. S tem sta se ceni močno približali ena drugi, nazadnje je bil sicer 95-oktanski bencin od dizla dražji med 9. in 23. oktobrom lani, od tedaj pa je bilo treba za dizel odšteti več.

sod gorivo nafta Novice Čedalje dražje gorivo: prevozniki v rdečih številkah, nihče več ne toči v Sloveniji

Naftni trgovci cene 100-oktanskega bencina in kurilnega olja ter 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah določajo sami. Drugod po državi so cene 95-oktanskega bencina in dizla regulirane.

Določajo se v skladu z uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov na vsakih 14 dni, po metodologiji, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar-evro. Pri izračunu modelske cene se upošteva tudi biokomponenta.

Bencin. Gorivo. Posel danes Le ena soseda ima še cenejše gorivo od Slovenije

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin