Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 2. 2011,
7.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 15. 2. 2011, 7.06

8 let

"Ali gre nekam ven ali pa odloži violino"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pod novicami na portalu siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

Fascinanten 16-letnik, ki ima v žepu že diplomo dunajske glasbene akademije, si svojo prihodnost težko predstavlja na slovenskem glasbenem prizorišču, kjer "veljajo le zveze, kaj je napisano na papirju in koliko si star".

Georges (14. 2. 2011 11:01:57) Ta Bela je res neverjeten! A ni zanimivo, da mora z znanjem z dunajske akademije zaradi formalne izobrazbe dvakrat guliti klopi istega razreda gimnazije? Zato, da se bo nagulil par stvari, ki ga niti ne zanimajo, niti jih nikoli po tistem ne bo več rabil? A ni zanimivo, da pri nas za triletnega čudežnega dečka ni prostora v formalnem izobraževalnem procesu in da nekatere instrumente dovolijo vpis v nižjo glasbeno šolo šele z desetim letom? Pa ne zato, ker bi bili električni in otrokom nevarni...

romeno (14. 2. 2011 11:54:53) @georges Kdo pa pravi, da jo mora končat? Koliko poznam zakonodajo je pri nas obvezna samo osnovna šola. Je pa prav, da obstajajo isti kriteriji za vse. No vsaj morali bi.

Georges (14. 2. 2011 12:26:25) 7. vsekakor. Če bi se hotel zaposliti kot violinist, recimo v filharmoniji ali v drugem orkestru, bo plačan po razredih in torej po izobrazbi.. Dunajske akademije mu iz fovšije ne bodo priznali, ker jih 3/4 te diplome ni in ne bo nikoli videlo, formalno pa po našem sistemu še gimnazijski maturant ni. Pri nas ima torej dve možnosti: Ali gre nekam ven ali pa odloži violinio in se gre gulit geografijo, biologijo in zgodovino, da bo 'izobražen' kot tisti, ki bodo karte za njegove koncerte prodajali

Medtem ko nekateri občudujejo brezkompromisno držo nepovezanega poslanca Andreja Magajne, drugi menijo, da bi moral, če je res načelen, ob izstopu iz stranke, prek katere je bil izvoljen v parlament, stopiti tudi iz poslanskih klopi.

sever-jug (14. 2. 2011 12:39:45) G. Magajna bodite pokončni in ne požerite besede.Slovenci sedaj veliko pričakujemo od vas,zakaj? vi sedaj lako mogoče to popesjarjeni državni zbor razhajkate.Ne dajte tem pokvarjencen svoj glas.Na volitvah bomo pa mi volivci znali nagraditi.Rešitev je,da se čim prej pogrizejo in,da so nove volitve.In,da čim prej odidete vstran od UDBOVCA Žnidaršiča.

duko (14. 2. 2011 13:00:21) Eden redkih poslancev, ki mu kolikor toliko zaupam. Drugače so sami strankarski bojevniki ali pa gliste, ki se pojavijo samo pri glasovanjih o kakšnih stvareh, pri katerih ima vlada dvomljivo večino. Škoda, da ni več takih. Ampak pri našem volilnem sistemu pridejo v parlament samo tisti, ki so poslušni strankarskim vodjem. Da bi pa spremenili volilni sistem - malo morgen!

tintar (14. 2. 2011 13:26:25) Skrajni čas je da poslanec,ki je kandidiral na strankini listi in izstopi iz stranke mu mora takoj prenehati poslanski mandat.Ker če je kakor sedaj je to zopet nateg volilcev.Zakaj? Tak poslanec je na volitvah nastopal s strankinim programom kar je volilcem osnova da nekoga volijo.Če pa poslanec izstopi je to izdaja stranke in vseh volilcev,ki so ga volili. Kje ste še to videli, da bi vsak postavljal neke pogoje.Če je enkrat izstopil iz koalicije nima sedaj več kaj rinit k koritu ali pa je lač

Ne spreglejte