SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

378 vojakov zahteva izplačilo

2

termometer

Danes bo odvetnik SVS-ja Peter Kos vložil zahtevek za izplačilo nesorazmerij 378 članom Sindikata vojakov Slovenije (SVS), so sporočili iz sindikata.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, bo zahtevek vložen na osnovi pravnomočne sodbe, s katero so ugotovili kršitev kolektivne pogodbe za javni sektor z neizplačevanjem tretje četrtine plačnega nesorazmerja v obdobju 20 mesecev od oktobra leta 2010 do junija lani. V SVS-ju tako pričakujejo izplačilo, skladno z razsojenim, v 30 dneh.

Sindikat hkrati poziva vse člane SVS-ja in pripadnike Slovenske vojske, ki še niso člani SVS-ja, da do torka, 30. aprila, SVS-ju dostavijo plačilno listo z nesorazmerjem.

"Le na osnovi ene plačilne liste, iz katere je razvidno nesorazmerje, bo SVS za vse, ki mu bodo plačilno listo dostavili do torka, v roku 14 dni vložil drugi zahtevek za izplačilo takoj po prvomajskih praznikih," so zapisali v sindikatu. Kot pojasnjujejo, so se za pripravo in vložitev drugega zahtevka v SVS-ju odločili na osnovi mnogih prošenj pripadnikov SV-ja, ki so se prejšnji teden vrnili iz Afganistana, ter mnogih zamudnikov, ki še vedno sprašujejo, ali še lahko dostavijo plačilno listo z nesorazmerjem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin