Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 12. 2022,
13.39

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Oglasno sporočilo

Natisni članek

vlaganje kriptovalute PR članek

Torek, 13. 12. 2022, 13.39

1 leto, 4 mesece

Začetek predprodaje C+Charge za voznike električnih vozil

Oglasno sporočilo

C+Charge začenja s predprodajo, ki predstavlja blockchain prihodnost polnjenja električnih vozil. Gre za plačilni sistem, ki voznikom električnih vozil zagotavlja ogljikove dobropise in podpira uvedbo večjega števila polnilnih postaj. Pridružite se demokratizaciji industrije ogljikovih dobropisov in revoluciji polnjenja električnih vozil z vlaganjem v predprodajo, ki je zdaj odprta za javnost.

Finixio_dec22 | Foto:

C+Charge in pripadajoči žeton CCHG se ukvarjata z uporabnostjo in izkoriščanjem uporabe tehnologije distribuirane knjige transakcij (blockchain). Vsak žeton trenutno stane 0,01300 USD, po štirih stopnjah se bo cena ustavila pri 0,02350 USD. Štirideset % celotne ponudbe, ki je znašala 1 milijardo žetonov, je naprodaj javnosti.

Donosna uporaba blockchain tehnologije za dolgoročne vlagatelje

Ali ni že skrajni čas, da lahko lastniki električnih vozil dobimo ogljikove dobropise ob polnjenju naših jeklenih konjičkov? Z C+Charge bo to mogoče.

Hkrati pa želi C+Charge pritegniti dolgoročne vlagatelje, ki so osredotočeni na financiranje projektov, ki doprinesejo tudi k ohranjanju okolja.

Potrebno je tudi omeniti, da bodo vlagatelji do konca predprodaje ustvariili 80-odstotni dobiček na papirju na 1. stopnji. 

Ob plačilu z žetonom CCHG za polnjenja vozila, se bodo slednji odstranili iz obtoka, s čimer se ustvari deflacijski mehanizem za podporo cenam.

C+Charge preskoči ovire

C+Charge nadomesti konkurenčne načine plačevanja z univerzalnim plačilnim sistemom, ki ne zahteva namestitve drage opreme za prodajna mesta (PoS), saj vozniki za plačilo uporabljajo žeton CCHG.

Zahvaljujoč partnerstvu s podjetjem Flowcarbon, bodo lastniki električnih vozil ob vsakem polnjenju zaslužili CCHG in tudi ogljikove dobropise v obliki izvornega žetona Goodness (GNT). Slednji predstavlja preverjen prostovoljni ogljični kredit, ki ga podpirajo podjetja tveganega kapitala a16z Crypto in Samsung Next ter upravitelja sklada Invesco.

Vozniki in upravljavci omrežij polnilnih postaj imajo korist

Blockchain tehnologija zmanjša stroške upravljanja postaj, saj ne podpira dragih PoS, hkrati pa posreduje zanesljive informacije v realnem času o statusu vsake postaje in izvaja diagnostične naloge. Kar pomeni, da lahko C+Charge postane ključno orodje za občine in druge, hkrati pa voznikom električnih vozil zagotavlja zanesljivo sledenje razpoložljivosti polnilnih postaj. 

Ker vse poganja blockchain tehnologija, potrebujete zgolj internetno povezavo in aplikacijo C+Charge za brezhibno povezovanje s platformo.

Aplikacija deluje takole:

  • Zaženite iskalnik geolokacije polnilne postaje, da pridete do polnilne točke C+Charge;
  • Izkoristite možnosti integracije več platform za plačilo z žetonom CCHG, ki je shranjen v kripto denarnici;
  • Preverite čakalne dobe polnilnikov in njihov status delovanja;
  • Spremljajte ogljikove dobropise, ki ste jih pridobili (GNT), in količino CCHG v lasti;
  • S C+Charge lahko ogljikove dobropise spremenite v NFT kot del programa refleksij in jih shranite v aplikaciji.

Finixio_dec22_v2 | Foto:

C+Charge odpravlja slabosti ogljikovih dobropisov in spodbuja uporabo električnih vozil

Čeprav je prodaja električnih vozil v razmahu, se ogljičnih kreditov kot ključne spodbude za sprejetje električnih vozil ne izkorišča dovolj. 

Zavira se uvedbo ustrezne in dostopne polnilne infrastrukture, hkrati pa velika podjetja pogosto uporabljajo ogljične dobropise kot davek, ki so ga pripravljena plačati za onesnaževanje. Slednje omogoča nadaljnje izpuščanje ogljika in drugih toplogrednih plinov, namesto da delujejo kot spodbuda za uvajanje rešitev z nizkimi ali brezogljičnimi emisijami.

Zmagovalci v sedanjem sistemu ogljičnih kreditov so tisti, ki proizvajajo ali uporabljajo blago, ki omogoča manjšo porabo ogljika, vendar pa so vozniki električnih vozil nepravično izključeni.

Na primer Tesla, kot proizvajalev električnih vozil, lahko zasluži milijone dolarjev s prodajo ogljičnih dobropisov onesnaževalcem.

C+Charge želi demokratizirati ogljične dobropise, tako da se vse večji delež prihodkov od ogljičnih dobropisov, ki je bil leta 2022 ocenjen na 851 milijard dolarjev, znajde v žepih lastnikov električnih vozil.

C+Charge edina on- in off-chain platforma, ki omogoča nagrajevanje za polnjenje

Ocenjujejo, da bo Industrija ogljikovih dobropisov do leta 2027 vredna kar 2,4 bilijona dolarjev, zato bo dostop voznikov do električnih vozil pomenil velik posel. Spodbujanje uporabe električnih vozil in povečanje omrežij polnilnih postaj bosta pripomogla k slednjem. Po vsem svetu naj bi bilo dostopnih 1,8 milijona polnilnih mest, vendar to še zdaleč ni dovolj.

C+Charge se bo ukvarjal tudi z vprašanjem povezave velike večine polnilnih postaj z nacionalnimi omrežji, zaradi česar ni mogoče dostopati do podatkov, kolikšen odstotek dobavljene električne energije izvira iz obnovljivih virov. Zato išče C+Charge partnerstva s proizvajalci, ki bi lahko uvedli več polnilnih postaj na obnovljivi energiji.

C+Charge prvi mednarodni partner, ki ima vrhunsko vodstvo in VC financiranje

Projekt polnjenja električnih vozil, ki temelji na blockchain tehnologiji, je že pridobil svojega prvega mednarodnega partnerja, in sicer Perfect Solutions Turkey, ki je v omrežje C+Charge dodal 20 % polnilnic električnih vozil v državi.

C+Charge je soustanovil Ryan Fishoff, izvršni direktor javnega podjetja American Wealth Mining Corporation. Gre za podjetje, ki je osredotočeno na kripto, okoljsko trajnostne naložbe, dobro počutje, prehrano in finančno izobraževanje.

Zelo izkušena ekipa in moč poslovnega modela sta pritegnila financiranje tveganega kapitala iz 360° Crypto Economy v vrednosti 250.000 $.

Naročnik oglasne vsebine je Finixio Ltd. 

Ne spreglejte