Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 12. 2010,
9.43

Osveženo pred

7 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 29. 12. 2010, 9.43

7 let, 6 mesecev

V Revozu naj bi letos izdelali 212.000 vozil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Novomeški Revoz se bo letos po proizvedenih količinah s predvidenimi 212.000 izdelanimi vozili močno približal lanskemu rekordu, ko je s proizvodnega traku zapeljalo 212.680 vozil.

Da bi Revoz ujel lanski rekord, bi potrebovali le še dva proizvodna dneva, je povedala Nevenka Bašek Zildžović iz družbe.

Čisti dobiček nekoliko nižji Tudi poslovanje v tem letu bo podobno lanskemu, ko je družba ustvarila 1,28 milijarde evrov prihodkov in 20,6 milijona evrov dobička. Po njenih besedah bo zaradi dviga cen surovin na svetovnih trgih čisti dobiček morda nekoliko nižji od lanskega.

V naslednjem letu padec proizvodnje Na zadnji dan leta bodo v Revozu delavce poslali na kolektivni dopust, v prvih mesecih prihodnjega leta pa bodo še obdržali obratovanje v treh polnih izmenah. V nadaljevanju pričakujejo padec proizvodnje in posledično prehod na dve izmeni in pol ali celo samo dve.

Konec iztekajočega leta se namreč na evropskem trgu iztečejo zadnje spodbude za nakup novih vozil, hkrati pa tudi twingo, Revozov količinsko najpomembnejši avtomobilski model, prehaja v drugo fazo življenjskega cikla, ko naročila običajno upadejo, je pojasnila Bašek Zildžovićeva.

Novi projekti Vendar pa si v Revozu prihodnje leto obetajo zelo pomembne odločitve, saj naj bi zveza Renault-Nissan in Daimler sprejela dokončno odločitev glede projekta novega twinga in štirisedežnega smarta, ki naj bi ju izdelovali v Revozu.

Ne spreglejte