Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 6. 2021,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Vsebino omogoča TIVOLI D.O.O.

Foto: arhiv ponudnika

Natisni članek

stanovanja Ljubljana dom nepremičnine advertorial

Ponedeljek, 7. 6. 2021, 7.00

2 meseca, 3 tedne

Palais & Villa Schellenbrg

V Ljubljani rasteta nova, veličastna soseda

Vsebino omogoča TIVOLI D.O.O.

Foto: arhiv ponudnika

Vaš najlepši dom čaka na vas na lokaciji bivšega Kolizeja v centru Ljubljane. Za zdaj ga lahko vidite v obliki gradbišča, ki vztrajno raste ob upravičeno iskrivih pogledih sosedov, ki so s trdnimi temelji zasidrani v neposredni bližini - Narodne galerije, Narodnega muzeja, Nebotičnika, SNG Drame … Te uglajene dame in gospodje stegujejo svoje vratove tja, v bližino zelenega parka Tivolija in modrujejo o tem, kako resnično veličastna bosta ta njihova soseda, ki jim gradbinci klešejo podobo dobro leto – to sta Palais Schellenburg in Villa Schellenburg.

Tivoli d.o.o. | Foto:

Samostoječa Villa Schellenburg bo imela 15 premium stanovanjskih enot v 5 nadstropjih, med katerimi so tudi tri atrijska. Udobje bo nudila na med 119 in 225 kvadratnih metrih (bivalne površine) stanovanjskimi površinami, razkošno penthause stanovanje pa na 335 kvadratnih metrih (bivalne površine). Trenutno je na voljo le še devet enot.

Palais bo nudila dom v obliki 110 moderno zasnovanih stanovanjskih enot, ki bodo v sedmih nadstropjih nanizana v velikosti od 62 do veličastnih 345 kvadratnih metrov (bivalne površine). V najvišjem, sedmem nadstropju je predvidenih šest penthouse stanovanj.

Vsa stanovanja v velikosti 62 kvadratnih metrov (bivalne površine) so že prodana, tako da je najmanjša enota, ki je še na voljo, velika 68 kvadratnih metrov (bivalne površine) in ima eno spalnico.

Pogledi iz 4. nadstropja Ville Schellenburg: proti Šišenskemu hribu, Nebotičniku in Ljubljanskemu gradu, Pravoslavni cerkvi sv. Cirila in Metoda ter Karavankam.  | Foto: Pogledi iz 4. nadstropja Ville Schellenburg: proti Šišenskemu hribu, Nebotičniku in Ljubljanskemu gradu, Pravoslavni cerkvi sv. Cirila in Metoda ter Karavankam.

Svež spomladanski vetrc, ki zavija okoli vogalov, prinaša še novice, da bosta eminentna novinca prve stanovalce sprejela v naslednjem poletju. Kot prva Villa, v juliju 2022 ter nato še Palais, v juniju 2023.

Groba gradbena dela se bodo pri izgradnji Ville zaključila do julija 2021, nato pa sledijo obrtniška dela.

Že dolgo se ve, da jima pripada čast, da nosita ime Schellenburg. Priimek moža, ki se je v slovensko zgodovino zapisal kot plemeniti rojak. Jakob Schell pl. Schellenburg je bil med ljubljanskim meščanstvom konec 17. in v začetku 18. stoletja znan kot izreden finančnik in trgovec. Ko mu je cesar odprl vrata v plemiške kroge, je svoje slavno ime dobro unovčil. Postal je dobrotnik kranjske dežele. Bistveno je pomagal gospodarstvu slovenskih dežel iz mrtvila, s prodajo domačih izdelkov je pripomogel k vidni gospodarski blaginji, posredno je pospeševal šolstvo in umetnostno kulturo, podpiral je  verske ustanove. Današnja Slovenska cesta, ki so jo Ljubljančani nekdaj poznali pod imenom Titova, se je pred tem imenovala Schellenburgova cesta. Tisti, ki si bodo za svoj dom izbrali Palais Schellenburg oziroma Villo Schellenburg, bodo lahko upravičeno ponosni na ime, ki ga bo nosil čudovit stanovanjski kompleks.

Spomin na dobro kvaliteto traja bistveno dlje, kot kratko veselje nad nizko ceno

Fotogalerija
1 / 16

Vse informacije najdete tudi na spletni strani www.schellenburg-living.com

T: +386 40 505 081

E: info@schellenburg-living.com

Ne spreglejte