Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 2. 2024,
17.29

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

telekomunikacije Telekom Slovenije T-2

Četrtek, 29. 2. 2024, 17.29

1 mesec, 3 tedne

Telekom Slovenije o tožbi T-2: revizor je opozoril na tveganja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
T-2 | V Telekomu Slovenije poudarjajo, da predložitev zavarovanj s strani operaterjev zahtevjo zaradi zaščite svojih poslovnih interesov in minimiziranja tveganja neplačila za obveznosti iz pogodb. | Foto STA

V Telekomu Slovenije poudarjajo, da predložitev zavarovanj s strani operaterjev zahtevjo zaradi zaščite svojih poslovnih interesov in minimiziranja tveganja neplačila za obveznosti iz pogodb.

Foto: STA

T-2 v tožbi proti Telekomu SLovenije oporeka temu, da mora za uporabo omrežja (lokalni in osrednji dostop na fiksni lokaciji) predložiti zavarovanja. V Telekomu Slovenije se pri tem opirajo na ugotovitve revizorja, ki je v letnem poročilu T-2 za leto 2022 opozoril na plačilno sposobnostno tveganje družbe.

Telekom Slovenije je prek spletne strani ljubljanske borze sporočil, da je podjetje 28. februarja ljubljansko okrožno sodišče seznanilo s tožbo družbe T-2, ki se nanaša na zavarovanja iz pogodb, sklenjenih na podlagi vzorčnih ponudb za lokalni dostop na fiksni lokaciji (WLA) in osrednji dostop na fiksni lokaciji (WCA).

T-2
Novice T-2 po izpadu znova vzpostavil storitve

V Telekomu Slovenije poudarjajo, da predložitev zavarovanj s strani operaterjev zahtevjo zaradi zaščite svojih poslovnih interesov in minimiziranja tveganja neplačila za obveznosti iz pogodb za lokalni in osrednji dostop na fiksni lokaciji.

Ta so po njihovem mnenju pri družbi T-2 pomembna, na kar je opozoril tudi revizor v letnem poročilu za leto 2022, objavljenem novembra 2023. V okviru točke Pomembna negotovost, povezana z delujočim podjetjem je revizor namreč ugotovil "obstoj pomembnega plačilno sposobnostnega tveganja ter zapisal, da stanje nakazuje na obstoj pomembne negotovosti o sposobnosti družbe, da nadaljuje kot delujoče podjetje".

T-2
Novice Revizor opozarja na negotovost poslovanja T-2

Telekom Slovenije poudarja, da vse ukrepe za omejevanje tveganj izvaja skladno s sklenjenimi pogodbami in veljavno zakonodajo ter na dosleden in nediskriminatoren način.

Ob tem zagotavljajo, da bodo na prejeto tožbo T-2 odgovorili v roku.

T-2
Mnenja Janez Šušteršič: Zakaj ne bom plačal naročnine za programe T-2?
Ne spreglejte