Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 5. 2013,
14.19

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Rusija

Torek, 14. 5. 2013, 14.19

7 let, 2 meseca

Dolar propada, treba ga je ukiniti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Stranka kontroverznega ruskega politika Vladimirja Žirinovskega bo Dumi predlagala sprejetje zakona, ki bi postopoma ukinil uporabo dolarja v Rusiji

Poslanec ruske Dume iz vrst liberalne demokratske stranke Mihail Degtarjev je pripravil predlog zakona o prepovedi uporabe ameriških dolarjev na ruskem ozemlju, o katerem bodo morali najbrž odločati tudi poslanci. Po pisanju ruskih medijev je večina poslancev Dume skeptičnih do zakonskega predloga, v liberalni demokratski stranki kontroverznega Žirinovskega – neuspešno je kandidiral tudi za ruskega predsednika – menijo, da bi morali zakon čim prej sprejeti. Če bi bil zakon sprejet, bi dolarje, ki bi jih našli pri Rusih, preprosto zaplenili v dobro državne blagajne V kolikor bo zakon tudi res sprejet, bi morali ruski državljani v prihodnjih dveh letih prodati svoje dolarske rezerve (najbrž jih navadni ljudje nimajo veliko ali nič), po tem prehodnem obdobju pa bi dolarske rezerve Rusov, če bi jih pri njih našli, država zaplenila in bi postale lastnina državnega proračuna.

Degtarjev: Ruse je treba zaščititi pred zlomom ameriške ekonomije Kot opozarja pobudnik zakona Mihail Degtarjev, je zakon potreben zaradi slabega stanja ameriškega gospodarstva, ki naj bi bilo pred dokončnim zlomom. Zato je treba zaščititi ruske državljane pred nevarnostjo velikega upada vrednosti ameriških zelencev. Kot napoveduje omenjeni poslanec ruske liberalne demokratske stranke, bo dolar leta 2017 dokončno propadel, zato se morajo državljani največje države na svetu pravočasno odločiti za drugo denarno valuto. Vladajoča Putinova stranka Enotna Rusija dvomi o učinkovitosti zakonskega predloga Številni poslanci ruske Dume dvomijo o tem, da je mogoče s sprejetjem zakona o prepovedi uporabe dolarjev v Rusiji okrepiti položaj in avtoriteto domače denarne valute rublja. Neredki poslanski kolegi tudi ne verjamejo, da bo v prihodnje več Rusov varčevalo v rubljih kot v dolarjih. Predstavniki vladajoče stranke, Putinove Enotne Rusije, brez katere zakonski predlog ne more dobiti potrebne poslanske podpore, menijo, da je zakonski predlog poslanca liberalne demokratske stranke populističen, zato tudi dvomijo o njegovi učinkovitosti.

Ne spreglejte