Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 7. 2022,
10.55

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

podjetje Sancta Domenica Big Bang PR članek

Sreda, 6. 7. 2022, 10.55

1 leto, 9 mesecev

Big Bang in Sancta Domenica v strateško partnerstvo

Oglasno sporočilo

Big Bang je podpisal pogodbo za nakup stoodstotnega lastniškega deleža Sancta Domenica, enega izmed največjih in najuspešnejših hrvaških trgovcev z zabavno in uporabno elektroniko. Posel morajo potrditi še pristojne agencije za varstvo konkurence.

Big_Bang_Mega_BTC_11264 | Foto:

Big Bang je že več let preučeval možnosti širitve v regiji, s strateškim partnerstvom med obema podjetjema pa nastaja močan regijski igralec s 30 poslovalnicami v dveh državah, dvema sodobnima spletnima trgovinama, vodilnim položajem na trgu s šestimi milijoni kupcev in več kot 550 zaposlenimi.

Big Bang, Big Partner in Skupina Sancta Domenica so leta 2021 skupaj ustvarili 255 milijonov evrov prihodkov, do leta 2025 pa je načrtovana rast skupnih prihodkov na več kot 300 milijonov evrov.

"Obe podjetji imata zelo podoben fokus poslovanja, saj kupca postavljata na prvo mesto, tehnologija pa je zapisana v DNK obeh podjetij. Že danes sta Big Bang in Sancta Domenica najboljša na svojih trgih, jutri pa bosta začela svojo skupno pot v regiji. Verjamem, da bomo s skupno, večjo zgodbo lahko kupcem na obeh trgih zagotovili še večji nabor izdelkov in najboljšo uporabniško izkušnjo. Prepričan sem, da je to pravilna smer nadaljnjega razvoja ob prihajajoči 30-letnici naše blagovne znamke," je povedal Uroš Mesojedec, glavni izvršni direktor družbe Big Bang.

Sancta_Domenica_2 | Foto:

"Vesela sem, da mi je uspelo najti strateškega partnerja za Sancto Domenico, ki razume našo zgodbo, pozna panogo ter tudi sam kupce in zaposlene postavlja na prvo mesto. Sancta Domenica bo tudi v okviru partnerstva z Big Bangom ohranila svojo blagovno znamko, v podjetju pa ostajajo tudi ključni kadri, ki so v zadnjih letih večkrat dokazali, da so kos vsem izzivom," je povedala Vesna Ramljak, lastnica in direktorica Sancte Domenice, ki bo imela tudi v prihodnje strateško vlogo v podjetju.

Sancta_Domenica_4 | Foto:

Družbo Sancta Domenica je leta 2000 v Sveti Nedelji ustanovila Vesna Ramljak. Po zgolj dobrih dveh desetletjih je Sancta Domenica eden izmed najbolj prepoznavnih trgovcev z zabavno in uporabno tehnologijo v regiji in ima vodilni položaj na trgu prodaje prenosnih računalnikov, gaming opreme, pametnih telefonov, TV, avdio in video opreme. Podjetje je tako z močno spletno trgovino www.sancta-domenica.hr in 13 poslovalnicami v Zagrebu, Splitu, na Reki ter v Zadru in Sarajevu leta 2021 ustvarilo že več kot 121 milijonov evrov prihodkov. Podjetje načrtuje tudi odprtje novih trgovin v Zadru in Osijeku, število zaposlenih pa že presega 160. Sancta Domenca je pooblaščeni zastopnik za Hrvaško in BiH za Sony Playstation ter številne najbolj prepoznavne blagovne znamke s področja igričarske industrije, podjetje pa je tudi uvoznik za Samsung, Sony, Panasonic, LG, Philips, Asus, Huawei … Sancta Domenica strankam na Hrvaškem že vrsto let omogoča brezplačno dostavo in plačilo na do 36 obrokov, ob neprestanem razvoju funkcionalnosti spletne trgovine pa nenehno uvaja tudi novosti, kot so plačilo s kriptovalutami, hitra dostava v istem dnevu, dostava v 35 minutah prek platform Wolt in Glovo …

Začetki Skupine Big Bang, ki je lani skupaj z distributersko družbo Big Partner ustvarila 131 milijonov evrov prihodkov in imela več kot 390 zaposlenih, segajo v leto 1991, medtem ko se je blagovna znamka rodila dve leti pozneje, ko se je odprla prva trgovina v Ljubljani. Trenutno ima Big Bang v Sloveniji 17 trgovin in skoraj 32 tisoč kvadratnih metrov površin, njegova spletna trgovina pa je ena izmed najbolje obiskanih prodajnih spletnih strani v Sloveniji. Na mednarodnem tekmovanju Web Retailer Award 2021 je bila prav spletna trgovina www.bigbang.si v konkurenci 412 slovenskih, hrvaških in srbskih trgovcev izbrana za najboljšo v celotni regiji Adriatic. Že vrsto let Big Bang uspešno povezuje virtualni in realni svet ter sledi filozofiji, da mora biti tam, kjer ga kupec potrebuje. Z vstopom v novo strateško obdobje je Big Bang digitaliziral svoje poslovalnice in jih zasnoval v skladu z najmodernejšimi smernicami, ki kupca postavljajo na prvo mesto, uvedel možnost videonakupovanja, moderniziral prevzemne točke, kot prvi slovenski trgovec uvedel možnost hitre dostave izbranih izdelkov v prestolnici v roku treh ur …

Naročnik oglasnega sporočila je BIG BANG, D. O. O.

Ne spreglejte