Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 7. 2018,
13.58

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,98

2

Natisni članek

poletje mišice Planet TV

Sreda, 11. 7. 2018, 13.58

5 let, 9 mesecev

POLETNI DAN.

So vaše "plažne" ali lažne?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,98

2

Poletje prinaša vročino in s tem veliko veselja ob pogledih na razgaljena telesa. Nekoliko manj veseli pa so tisti, ki s svojo postavo niso najbolj zadovoljni. In čeprav poleti večinoma govorimo o ženskih telesih, niso nič manj pred skokom v kopalke obremenjeni moški. Ali se da še kaj narediti zadnji trenutek, da njihove "plažne" mišice ne bodo lažne?

Postavni Andrej Milutinovič za svoje izklesano telo skrbi vse leto. | Foto: Postavni Andrej Milutinovič za svoje izklesano telo skrbi vse leto.

"Moški si poleti najbolj želijo izrazite plažne mišice, predvsem mišičast prsni koš in 'six packe' na trebuhu," pojasni osebni trener in komentator oddaje Od težaka do junaka Andrej Milutinovič, ki je tudi sam znan po izklesani postavi. Ne le ženske, tudi vedno več moških ima namreč težave s skokom v kopalke, čeprav to ne izražajo tako na glas kot ženske. A če nismo vztrajni pri telovadbi, si lahko naredimo več škode kot koristi, če lovimo zadnji vlak.

Po izklesanem telesu hrepenijo tudi številni moški. | Foto: Thinkstock Po izklesanem telesu hrepenijo tudi številni moški. Foto: Thinkstock

Med 20. in 30. letom, ko se moški čedalje bolj posvečajo telovadbi, namreč obstaja največja verjetnost poškodb prsnih mišic. Ker ob vsakodnevnih opravilih prsnih mišic skoraj ne uporabljamo, so edini učinkovit recept vaje z dvigovanje uteži, a pogosto njihovo nepravilno izvajanje pripeljejo do poškodb.

Pri dvigovanju uteži sta potrebna znanje in previdnost. | Foto: Thinkstock Pri dvigovanju uteži sta potrebna znanje in previdnost. Foto: Thinkstock

Prav zato je priporočljivo, da imate ob tovrstnih vajah ob sebi vedno partnerja, ki vam pomaga pri dvigih uteži. Kadar so prsne mišice prenapete, za seboj potegnejo tudi ramena, zaradi česar ste videti sključeno. Da se to ne bi zgodilo, Milutinovič priporoča raztezne vaje.

Trebušnjaki so najboljša vaja za čvrst trebuh. | Foto: Thinkstock Trebušnjaki so najboljša vaja za čvrst trebuh. Foto: Thinkstock

"Za izrazite trebušne mišice lahko vaje delamo tudi na plaži, na primer dvig zadnjice, škarjice, trebušnjake s križanjem nog, plank z dvigovanjem, plank s pomikanjem, dotik pet, dvigovanje bokov, izmenično dvigovanje rok in nog … Za to potrebujemo le brisačo in ni nam treba hoditi v telovadnico, kar pomeni, da je vse preostalo samo priročen izgovor. Seveda je tudi dosti vaj, ki jih lahko naredimo v vodi ali na mivki , kar oteži njihovo zahtevnost, hkrati pa izboljša končni rezultat," pravi trener.

Za lepo in izklesano telo pred poletjem potrebujemo pol leta priprav in treningov. | Foto: Thinkstock Za lepo in izklesano telo pred poletjem potrebujemo pol leta priprav in treningov. Foto: Thinkstock Čeprav smo že močno zakorakali v poletje, priprave za izklesano telo pa bi morali začeti že pol leta prej, nam ostane še nekaj možnosti za hitro pomoč in večjo samozavest na plaži. Nekateri se pri tem odločajo tudi za bližnjice, ki pa na dolgi rok niso učinkovite.

Zagorela polt je zaželena tudi pri moških. | Foto: Thinkstock Zagorela polt je zaželena tudi pri moških. Foto: Thinkstock "Samoporjavitvene kreme in olja pričarajo na videz bolj izklesano telo, saj optično povečajo mišice. Vendar je to podobno kot s številnimi fotografijami z Instagrama. Gre zgolj za optično prevaro, ki ne traja dolgo, vsaj ne, ko človeka vidiš v živo in od blizu," malo v šali in malo zares sklene Milutinovič.

O čezmerni telesni teži in debelosti otrok, ki sta v današnji družbi vse večji problem, bodo govorili tudi v današnji oddaji Poletni Dan. ob 17.25 na Planet TV.
Ne spreglejte