SiolNET. Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na evropskih volitvah močna zmaga SDS

1

termometer

Zmagovalka evropskih volitev je SDS, ki je dobila tri mandate, sledi lista NSi in SLS z dvema mandatoma, po en mandat pa so dobile liste Verjamem, SD in DeSUS, kažejo delni neuradni rezultati DVK.

Na fotografiji od leve proti desni Milan Zver, Romana Tomc, Patricija Šulin, Lojze Peterle, Franc Bogovič, Igor Šoltes, Ivo Vajgl In Tanja Fajon.

Fajonova prehitela Lukšiča, preferenčni glasovi naklonjeni tudi Bogoviču Po delnih neuradnih podatkih Državne volilne komisije (DVK) po preštetih 99,85 odstotka glasov se bodo v evropski parlament uvrstili: - trije kandidati z liste SDS: Milan Zver, Romana Tomc in Patricija Šulin, - dva z liste NSi/SLS: poleg nosilca Lojzeta Peterleta s preferenčnimi glasovi z zadnjega mesta liste še predsednik SLS Franc Bogovič, - en z liste Verjamem: Igor Šoltes - en z liste DeSUS: Ivo Vajgl - en z liste SD: Tanja Fajon je kot druga na listi s preferenčnimi glasovi prehitela nosilca liste in predsednika SD Igorja Lukšiča, ki je tako ostal pred evropskimi vrati.

Že takoj po zaprtju volišč ob 19. uri je skoraj enak rezultat za televiziji TV Slovenija in POP TV na vzporednih volitvah namerila agencija Mediana.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin