Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksandar Mićić

Torek,
29. 3. 2016,
0.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Vrhnika Predlagaj županu

Torek, 29. 3. 2016, 0.14

8 let

Imaš znak STOP, ali potrebuješ še prehod za pešce?

Aleksandar Mićić

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Vrhnika

Bralko z Vrhnike zanima, zakaj ni urejenega prehoda za pešce na cesti, ki povezuje Tržaško in Staro cesto.

Našo bralko z Vrhnike zanima, zakaj na cesti, ki povezuje Tržaško in Staro cesto in je precej prometna, ni nobenega prehoda za pešce.

Najverjetneje bomo predlagali označbo prehoda za pešce

Na občini Vrhnika so nam odgovorili:

"V praksi je takšnih križišč, kot ga omenjate v svojem vprašanju, tako na Vrhniki kot tudi drugod še več. Dejansko se z leti izvajajo razne cestne povezave, pri katerih je včasih prisotna pomanjkljiva signalizacija. Problematiko smo proučili skupaj s prometnimi strokovnjaki in ugotavljamo naslednje:

Križišče ni dovolj pregledno in ni prostora za dovolj velike odmike talnih označb, kot jih pravilnik zahteva. Ključen je prometni znak STOP na stranski cesti, ki zahteva ustavitev voznika na tej cesti.

Kljub temu bomo to problematiko obravnavali tudi na občinskemu Svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, ki je merodajni organ pri določanju prometne signalizacije pri obstoječih prometnicah.

Najverjetneje bomo predlagali označbo prehoda za pešce v širini pločnika. Pri tem ugotavljamo, da bo treba takšno signalizacijo najverjetneje zagotavljati tudi na drugih tovrstnih križiščih, kjer do danes tega ni bilo.

V konkretnem primeru lahko poudarimo, da je križišče takšnega značaja, da zaradi slabe preglednosti in že obstoječe prometne signalizacije voznik motornega vozila, ki prihaja s Stare ceste proti Tržaški cesti, mora ustaviti ter se prepričati o varnem prehodu pločnika in vključitvi v nadaljnji promet."

 

Dodali so, da na tem mestu v preteklih letih niso zaznali nobene prometne nesreče, kar pomeni, da to križišče ne spada med nevarnejša.

Pišite nam

Če imate tudi vi podoben problem oziroma želite župana ali županjo opozoriti na pomanjkljivosti v vaši občini, nam pišite na predlagajzupanu@tsmedia.si.

Ne spreglejte