Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 12. 2007,
23.12

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 25. 12. 2007, 23.12

8 let, 5 mesecev

"Viharni črv" se vrača

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V začetku letošnjega leta je internetno računalniškem svetu glavobole povzročal "Storm Worm" (ang. Viharni črv), ki je kasneje s posodobitvami protivirusnih programov izgubil zagon.

Tokrat se vrača za božično novoletne praznike. Z zadnjo različico "Viharnega črva" okuženi računalniki pošiljajo božično obarvano spam pošto, v kateri je povezava na spletno stran merrychristmasdude.com. V polju zadeva so najpogosteje besedne zveze, kot so: "Find Some Christmas Tail," "Warm Up this Christmas" in "Mrs. Clause Is Out Tonight!".

Ni video kodek Ko uporabnik klikne na merrychristmasdude.com, ga povezava pelje na božično obarvano spletno stran, kjer mu ponujajo brezplačen prenos video kodeka. Dejansko gre za prenos škodljivega programa Email-Worm.Win32.Zhelatin.pd, ki se poveže na P2P omrežje in prične s prenosom drugih virusov.

Aktualna različica Viharnega črva uporablja vse doslej znane pristope za okužbo računalnikov.

Zadnjo različico Viharnega črva zaznajo proti virusni programi Kasperskyja, Microsofta in Symanteca. Administratorjem strokovnjaki priporočajo blokado dostopa do spletne strani Merrychristmasdude.com.

Ne spreglejte