Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 2. 2019,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Telekom Slovenije

Foto: Gettyimages in IMDB

Natisni članek

počitnice otroci NEO Telekom Slovenije advertorial

Četrtek, 14. 2. 2019, 7.00

2 meseca, 2 tedna

TOP ideje za otroške zimske počitnice

Vsebino omogoča Telekom Slovenije

Foto: Gettyimages in IMDB

Počitnice so čas, ko se lahko otroci brez šolskega stresa posvetijo stvarem, ki jih veselijo, in spoznajo kaj novega. Tako kot odrasli radi po napornem dnevu v roko vzamemo kakšno dobro knjigo ali sedemo pred televizijo, se tudi otroci ob risankah sprostijo. Med počitnicami še posebej. A kot starši se pogosto znajdemo v dilemi, kdaj, koliko in predvsem kakšne risanke naj gledajo.

NEO - otroški park | Foto:

Po novem vam je lahko pri tem v veliko pomoč nova platforma NEO, ki je v celoti sad znanja in razvoja Telekoma Slovenije. NEO ni le vmesnik do televizijskih programov, temveč enotno stičišče televizijskih in spletnih vsebin ter pestrega nabora naprav pametnega doma.

Za otroke je dobrodošel vsebinski sklop Otroški park, kjer je poskrbljeno, da ima vsaka starostna skupina otrok dostop samo do njim primernih funkcij, kar bo gotovo v veliko pomoč staršem.

Za vse starosti in okuse

Na enem mestu najdete najbolj priljubljene risanke za vse starosti in okuse. Za lažje iskanje so vsebine razdeljene glede na starost otrok. Vsebine so razdeljene na naslednje sklope: 2-4 let, 4-6 let, 6-8 let, 8-12 let ter najstniki. Starši lahko sklop zaklenete s kodo, kar pomeni, da vidijo otroci le risanke, primerne zanje.

Nova platforma Telekoma Slovenije, namenjena uporabnikom storitev televizije prek interneta, prinaša korenite spremembe in izboljšave v uporabniški izkušnji. Če je do zdaj glavni način upravljanja vsebin potekal prek številnih tipk daljinskega upravljavca, je zdaj glavni način komunikacije govor. In ne le v angleščini, temveč tudi v domači slovenščini.

Za NEO ni ovir

NEO vam omogoča, da iščete filme in risanke ter številne druge žanre po naslovih, glavnih junakih ali zvrsteh. Med ključnimi besedami, ki vas bodo zanimale predvsem v času počitnic za otroke, so gotovo risanke.

NEO natanko ve, katere risanke so najboljše in najbolj priljubljene. Če boste besedo "risanka" izgovorili v daljinec, ki deluje tudi z glasovnimi ukazi v slovenščini, se bodo na vašem zaslonu izpisali naslovi, ki bi vas lahko zanimali. Daljinec išče po vseh otroških TV-programih (Minimax, Oto, Nickelodeon, Pikaboo, Disney Channel, Boomerang, Cartoon/TCM, Baby TV, Orlando Kids, Jimjam in drugih) in vsebinah do sedem dni nazaj ter po storitvah videa na zahtevo. NEO bo že našel odgovor, tudi če si boste denimo zaželeli ogledati eno izmed najbolj ikoničnih risank vseh časov – Levjega kralja.

Glasovni ukazi v treh korakih:

1. Na daljincu pritisnete in DRŽITE gumb z ikono mikrofona.

2. Razločno poveste, kaj iščete, na primer "Risanke" ali poimensko izrečete naslov priljubljene risanke, denimo "Levji kralj", "Gasilec Samo", "Maša in medved", "Hotel Transilvanija", "Jaz sem Luna" (priljubljeno otroško telenovelo boste seveda hipoma našli tudi zgolj z izgovorjeno besedo "Luna") ...

3. Spustite gumb.

10 predlogov

Še vedno iščete predloge, katere risanke naj vaši otroci gledajo med počitnicami? Naj vam pomagamo z naslednjimi predlogi:

  • Bikec Ferdinand (film)

Širokosrčnega španskega bikca Ferdinanda, ki najraje počiva in vonja cvetlice, po pomoti zamenjajo za najhitrejšega in najbolj divjega bika, ki ga iščejo za bikoborbe v Madridu. Ko miroljubnega Ferdinanda ujamejo in ločijo od doma, odločen, da se bo vrnil k družini, zbere pisano druščino na divji pustolovščini.

NEO - otroški park | Foto:

  • Divja brata Kratt (serija)

Pridružite se pustolovščinam bratov Chrisa in Martina Kratta, ki spoznavata neverjetne divje živali ter med svojim popotovanjem po njihovih življenjskih prostorih po vsem svetu združujeta znanost z zabavo in dogodivščinami. V vsaki od pustolovščin proučujeta življenje ene od živali ter vam ob tem prikažeta prizore iz življenja v divjini, kakršnim doslej še niste bili priča.

NEO - otroški park | Foto:

  • Levji kralj 2: Simbov ponos (film)

Vladarja savane Simba in Nala imata trmasto hčer Kiaro. Timon in Pumba sta določena za njeni varuški, vendar jima mlada, nagajiva levinja uide in se odpravi na prepovedano ozemlje. Daleč od skrbnih oči svojega očeta sreča levjega mladiča po imenu Kovu in živali postaneta prijatelja. Medtem ko vsak po svoje iščeta svoje mesto v velikem življenjskem krogu, odkrijeta lastno usodo: morda jima je namenjeno, da združita rivalska levja klana ter naposled prineseta mir v deželo.

NEO - otroški park | Foto:

  • Koko in velika skrivnost (film)

Čeprav njegova družina že več generacij vztrajno prepoveduje ukvarjanje z glasbo, Miguel vseeno sanja o tem, da bi postal odličen glasbenik, kot je njegov idol Ernesto de la Cruz. V obupanih poizkusih pokazati svoj talent, se Miguel po nizu skrivnostnih dogodkov znajde v fantazijsko pisanem svetu mrtvih. Medtem spozna šarmantnega prevaranta Hectorja in skupaj se odpravita na veličastno potovanje odkrivanja prave zgodbe o zgodovini Miguelove družine.

NEO - otroški park | Foto:

  • Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov (film)

Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov je zelo simpatična animirana pustolovščina, ki gledalcu ponudi ogromno znanih stvari iz sveta udomačenih živali. Le kdo ne pozna bitk med psi in mačkami ter njihovimi lastniki. Razrešitev vprašanja, katera od omenjenih živali je boljši ljubljenček, bi v pravi družbi potekala vsaj tako dolgo, kot razrešitev tistega o kuri in jajcu. Na to karto igra tudi sam film in se vseskozi poigrava s stereotipi o nekaterih domačih živalih, ki na trenutke delujejo zelo prebrisano.

NEO - otroški park | Foto:

  • Gremo, Teen Titans! V kino! (film)

Gre za filmsko različico priljubljene serije iz Cartoon Network. Film obdrži pristen in navihan humor ter doda razbijanje četrtega zidu s šalami na račun filmov o superjunakih in nagovarjanjem občinstva. Osnovna zgodba se namreč vrti okrog tega, da skupina mladih superjunakov med obiskom kina ugotovi, da so vsi njihovi prijatelji že dobili svoje filme, zato si ga poskušajo na vsak način prislužiti tudi sami.

NEO - otroški park | Foto:

  • Lokomotivček Tomaž in prijatelji (serija)

Tomaž je predrzen majhen moder lokomotivček, ki ponosno nosi ob strani številko 1. Tomaž s svojimi prijatelji: Jakobom, Poldijem, Lili, Henrikom in Gorazdom zaide v mnoge pustolovščine. Sprevodnik in načelnik postaje pa vedno poskrbita za to, da se vse konča v redu.

NEO - otroški park | Foto:

  • Svet igrač 3 (film)

Zabavni kavboj Woody in neustrašni astronavt Buzz se skupaj z drugimi igračami pripravljata na novo nepozabno dogodivščino. Ko njihov lastnik Andy odraste in odide študirat, igrače pristanejo v otroškem vrtcu. Na prvi videz sanjski kraj, kjer nikoli ne zmanjka radoživih otrok, se izkaže za pravo nočno moro, zato se igrače odločijo pobegniti in poiskati Andyja. Toda kot vedno so njihovi načrti vse prej kot popolni, zato jih doletijo številne boleče, toda zelo zabavne katastrofe.

NEO - otroški park | Foto:

  • Maša in medved (serija)

Maša je energična, družabna in malce navihana triletna deklica, ki živi v gozdu in pogosto zaide v težave. Njen dobri prijatelj Medved jo varuje, a se tudi sam zaradi njenih prigod večkrat znajde v težavah. Skupaj z drugimi živalmi iz gozda zabavata gledalce, hkrati pa jih podučita tudi o ustvarjalnosti, zvestobi in pravem prijateljstvu.

NEO - otroški park | Foto:

  • Govoreči Tom in prijatelji (serija)

Risana serija Govoreči Tom in prijatelji je nadvse duhovita jezična dogodivščina. Dogaja se v udobju Tomove garaže, spremenjene v programerski studio. Skupina prijateljev, ki si želijo postati zvezde, je recept za uspeh; čeprav se stvari nikoli ne iztečejo, kot so si zamislili, vam bo neustavljiva druščina zagotovo ogrela srca in vas nasmejala do solz.

NEO - otroški park | Foto:

Spoznajte novi svet NEO

Na spletni strani NEO lahko naročite brezplačno kodo za 14-dnevni preizkus mobilnega in spletnega dela platforme NEO.

Kako do novega NEO Smartboxa?

Pošljite povpraševanje za NEO Smartbox ali pokličite na brezplačno številko 080 8000.

Platforma NEO, ki je v celoti sad znanja in razvoja Telekoma Slovenije, je že v svojem razvojnem obdobju prejela štiri mednarodna priznanja. Preprosto povejte, kaj želite gledati, in uživajte v izbrani TV-vsebini v trenutku.

Več o daljincu NEO.

Ne spreglejte