Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 4. 2015,
10.17

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

prodaja stranke advertorial

Torek, 7. 4. 2015, 10.17

2 meseca, 2 tedna

Ne želite izgubiti niti ene stranke?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Središče življenja v prodajno prodornih podjetjih in v podjetjih, ki si želijo pristnega stika s strankami, je sistem za pregledno upravljanje s strankami.

Vodilni regionalni partner kalifornijskega podjetja salesforce.com, slovensko podjetje Agilcon, je v hotelu Four Points By Sheraton Ljubljana Mons predstavilo Salesforce CRM, najnaprednejši sistem za učinkovito upravljanje obstoječih in potencialnih strank.

Agilcon, ki je največji slovenski specializirani implementator CRM sistemov, vse rešitve gradi na računalniškem oblaku partnerja Salesforce. Letos marca se je pridružil elitni družbi zlatih partnerjev podjetja Salesforce – prejel je naziv Gold Cloud Alliance. Kot je povedal Marko Perme, direktor podjetja Agilcon, so zlati partner postali zaradi konsistentno pozitivnih ocen svojih strank, ustreznega števila certificiranih strokovnjakov, pa tudi izjemno hitre rasti števila uporabnikov Salesforca na slovenskem trgu.

Vpeljavo sistema za upravljanje s strankami zaupajte preverjenim zunanjim izvajalcem

Udeleženci izjemno dobro obiskane Agilconove predstavitve CRM rešitev v hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana so izvedeli, kako Amis s Salesforce CRM povečuje učinkovitost prodaje poslovnim strankam (B2B).

Bojan Močnik, vodja oddelka za odnose z uporabniki pri podjetju Amis, je tako slušateljem zaupal, da jih je pred implementacijo sistema CRM najbolj zaposlovalo vprašanje, ali naj CRM razvijejo sami ali naj vključijo zunanjega izvajalca. "Imamo močno razvijalsko ekipo, pa vendar smo se odločili za Agilcon, saj nas je prepričal s svojo strokovnostjo," je povedal Bojan Močnik in naštel nekaj glavnih učinkov uvedbe Agilconovega sistema CRM:

- večja preglednost nad prodajnim procesom, - učinkovitejša analiza prodajnih aktivnosti, - prodajni svetovalci imajo ves čas na razpolago vse informacije o naročnikih in - jasen pregled nad vsemi fazami prodajnega procesa.

Poudaril je, da so CRM povezali z vsemi kontaktnimi obrazci, kar je še posebej pomembno, saj jih zanima pot stranke od prvega kontakta do končnega naročnika.

"Ne smemo izgubiti niti ene stranke"

Nikola Galić, marketing manager podjetja KMAG, ki že dve leti uporablja sistem CRM podjetja Salesforce, je poudaril, da naj vsako podjetje dovolj časa pred samo uvedbo sistema CRM nameni analizi stanja in pripravi izhodišč. "Naša prva želja je postati številka ena po zadovoljstvu strank v regiji. Zavezali smo se, da v prihodnje ne bomo izgubili niti ene stranke. Uvedba sistema CRM je edini način, da se bomo v naslednjih letih te zaveze lahko držali," je povedal Nikola Galić. Glavna prednost uporabe Salesforca je njegova preprostost za končnega uporabnika. Seveda pa sistem zaživi le, če podjetje zna ogreti svojo prodajno ekipo, da ta sistem tudi dosledno uporablja. "S CRM-jem lahko stalno beležimo prav vse stike s strankami. Ko nekdo pokliče, se na zaslonu že izpišejo vse aktivnosti stranke, tako da prodajni svetovalec natanko ve, s kom se pogovarja. Stik s stranko je tako individualiziran in pristnejši. Naš moto je, da naša stranka postane naš prijatelj," je še povedal Nikola Galić.

Kot prikaz vizije, kaj pomeni popolnoma individualizirana podpora strankam, so organizatorji udeležencem konference pokazali, kako proizvajalec avtomobilov Bugatti s Salesforcom skrbi za svoje kupce. Posnetek nas je navdušil in vsak potrošnik si lahko samo želi, da bi ga podjetja obravnavala kot pravega kralja. Uporaba sistema CRM je torej ključen korak do zadovoljnega potrošnika.

Ne spreglejte