Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 5. 2011,
8.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

LG telefon najstniki

Petek, 13. 5. 2011, 8.34

8 let

LG optimus C550 chat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V imenu mobilnika se skriva, komu je pravzaprav namenjen. Tistim, ki radi klepetajo. In če sklepamo po obliki, predvsem najstnikom in nežnejšemu spolu.

Mobilnik optimus chat, ki ga je LG predstavil na letošnjem svetovnem mobilnem kongresu v Barceloni, lahko najdete pod številnimi imeni, in sicer pod imeni LG optimus chat C550, LG C550 in LG chat C550. LG ga je namenil, vsaj kot kaže ime, tistim, ki radi pošiljajo elektronsko pošto in klepetajo, saj je njegovo tipkovnico oblikoval dobro in primerno za pisanje. Je široka in se dobro prilega rokama. Tipke so čvrste, dobro odzivne na dotik in so nam malce ljubše kot pa pisanje po zaslonu, saj je tipkanje po pravi tipkovnici občutno hitrejše. Poganja ga Android 2.2, ki je po zadnjih podatkih najbolj priljubljen, saj je najpogosteje nameščen androidni operacijski sistem.

Če SD-kartice ni, ni zabave Za fotografije in videoposnetke je potrebno namestiti micro SD-kartico, saj "če pomnilniške kartice ne vstavite, ne boste mogli shraniti posnetih fotografij ali videoposnetkov", opozarjajo navodila. Fotoaparat omogoča zumiranje in "dela" fotografije v ločljivosti treh mega pik.

Videoposnetki v pogovorih ne bi bila tema, s katero bi se hvalili. Največja ločljivost videoposnetkov je 640 x 420 pik.

Brez SD-kartice ni možno niti upravljanje budilke, zato boste vsak dan obsojeni na en in isti zvok bujenja ali opominjanja.

Zagon aplikacij ni vedno uspel LG optimus chat smo mučili do onemoglosti, saj smo mu naložili pet aplikacij hkrati. Izkazal se je, saj ga naše istočasno delo ni oviralo. Zanimalo nas je delovanje posameznih aplikacij. Nalaganje je bilo počasnejše, kot smo pričakovali. Po treh do štirih minutah čakanja smo kar nekajkrat prejeli obvestilo, da se žal izbrana aplikacija ne more povezati z internetom, kljub temu da pred tem nismo imeli težav s povezljivostjo.

Ob prvem poizkusu zaganjanja aplikacij zagon ni vedno uspel, šele ob drugem poizkusu se je mobilnik "prebudil" in zagnal aplikacijo. Marsikateri uporabnik bi zaradi tega že pozabil na naloženo aplikacijo in je najverjetneje ne bi niti enkrat preizkusil.

Pri preverjanju delovanja aplikacij smo naleteli na pozitivno lastnost, saj za odprtje nove aplikacije ni potrebno zapreti že odprte aplikacije, ampak omogoča hkratno "krmiljenje" med več aplikacijami.

Pozdrav od baterije v manj kot enem dnevu Baterija se je hitro praznila zaradi nameščanja aplikacij, zato bi ob takem tempu pozdravno sporočilo mobilnika prejeli v manj kot enem dnevu. Zmerna uporaba orodij in aplikacij, ki jih ponuja mobilnik, pomeni, da bo baterija zdržala dva dni.

SD-kartica naj se čuva, kot da je zlato

Brskanje po internetu doseže svoj namen, saj imamo lahko hkrati odprtih kar osem zavihkov. Brez SD-kartice je telefon oropan številnih možnosti, ki jih ponuja, zato naj jo vsak lastnik LG optimus chata čuva, kot da je zlato. Kolikor dobi plusov LG-jev mobilnik za naklonjenost vseh tistih, ki uživajo ob tipkanju, pa dobi ravno toliko minusov za počasnost pri nalaganju in neuspešnem zaganjanju aplikacij. Res je, da so čez čas vsebine naložene (no, skoraj vse), vendar predolgo traja. Njegovo delovanje nas na žalost ni tako navdušilo, kot nas je navdušil njegov prijeten mladosten videz.

Ocena: 6 Legenda ocen: 1 – Raje umrem, kot da me kdo vidi s tem. 2 – Vzamem le, če bi mi rešil življenje. 3 – Če mi ga podarijo, ga morda vzamem. 4 – Še veliko mu manjka. 5 – Za silo bi bilo. 6 – Še kar. 7 – Na pravi poti. 8 - Dober izbor. 9 – Odlična naprava. 10 – Brez njega mi živeti ni.

Ne spreglejte