Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 9. 2018,
9.44

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,00

Natisni članek

noad nesreča nesreča policija

Ponedeljek, 24. 9. 2018, 9.44

5 let, 6 mesecev

V nesreči pri Zavrču umrla ena oseba #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,00

Zjutraj se je v bližini Zavrča zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi osebno in tovorno vozilo. Do trčenja je prišlo po tem, ko je 46-letni moški zapeljal na nasprotni vozni pas, iz nasprotne smeri pa je pripeljalo tovorno vozilo. Zaradi posledic nesreče je ena oseba umrla na kraju dogodka, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Policisti so bili o nesreči na cesti Zavrč-Dolane, približno tri kilometre naprej od grada Borl, obveščeni ob 8.43. Trčili sta osebno in tovorno vozilo.

Zapeljal na nasprotni vozni pas

Policisti Postaje prometne policije Maribor so z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je 46-letni moški vozil osebni avtomobil iz smeri Zavrča proti Dolanam. Izven naselja Zavrč je v desnem nepreglednem ovinku zapeljal na nasprotni vozni pas, kjer je čelno trčil v tovorno vozilo, ki ga je nasproti pravilno pripeljal 40-letni slovenski državljan.

V trčenju se je voznik osebnega avtomobila tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju prometne nesreče umrl, so sporočili iz policije.

Policisti okoliščine še preiskujejo

Policisti vzrok, zakaj je voznik osebnega avtomobila zapeljal na nasprotno smerno  vozišče in ostale okoliščine še preiskujejo. Zaenkrat so ugotovili, da je voznik osebnega vozila vozil v času, ko mu je bilo vozniško dovoljenje začasno odvzeto in vožnja prepovedana.

Dan prej je okoli 21. ure z osebnim avtomobilom prekoračil predspisano hitrost. Hitrost  vožnje so izmerili policisti PP Gorišnica in ga ustavili. Zaradi suma, da je omenjeni vozil pod vplivom alkohola, so voznika preverili z elektronskim alkotestom. 

Ta je njihove sume potrdil, saj je pokazal, da je imel v organizmu 0,63 mg/l alkohola. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško  dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Ker si je kršitelj zagotovil drug prevoz s kraja prekrška, do doma, ga policisti niso pridržali.

Letos na območju PU Maribor v prometnih nesrečah umrlo 16 ljudi

V letošnjem letu je na cestah na območju PU Maribor v 14 prometnih nesrečah umrlo 16 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta je bilo takih nesreč prav tako 13, umrlo pa je 14 ljudi.

Cesta je bila zaradi prometne nesreče popolnoma zaprta za ves promet v obe smeri. 

Na slovenskih cestah se je v preteklem tednu zgodilo pet prometnih nesreč s smrtnim izidom, v katerih je umrlo pet oseb. Letos je na slovenskih cestah umrlo že 73 oseb, v enakem obdobju lanskega leta pa 81, so navedli na Generalni policijski upravi. STA
Ne spreglejte