V eksploziji mine umrl 46-letnik

V Martinji vasi pri Mokronogu je včeraj po 11. uri v eksploziji umrl 46-letni moški. Policisti so na kraju dogodka ugotovili, da je moški v delavnici demontiral mino iz druge svetovne vojne. Eksplodiralo je, ko je moški varil nosilec vžigalnika. 46-letnik se je pri tem tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče.

Državljane Afganistana so policisti že predali hrvaškim varnostnim organom. Fotografija je simbolična.
Državljane Afganistana so policisti že predali hrvaškim varnostnim organom. Fotografija je simbolična. Foto: Klemen Korenjak

Kot so sporočili z novomeške policijske uprave, je moški v delavnici demontiral minometno mino. Eksplodiralo je, ko je z varilnim aparatom varil nosilec vžigalnika. Kovinski delci so 46-letnika tako hudo poškodovali, da je kljub pomoči reševalcev zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

46-letnik domnevno zbiral orožje iz druge svetovne vojne

Kriminalisti, ki so jim pri preiskavi dogodka pomagali bombni tehniki iz specialne enote policije, so ugotovili, da naj bi moški zbiral orožje iz obdobja druge svetovne vojne. Po končani preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Bombni tehniki so zavarovali dele neeksplodiranih ubojnih sredstev, ki bi še vedno lahko bili nevarni, eksplozivno telo pa so uničili na primernem kraju, so še sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Sorodne vsebine

Komentarji

2
  • Pasjeljubec / 13.02.2018. ob 10:57

    Norci se sami čistijo....

  • paleoknives / 13.02.2018. ob 17:46

    Pasjekakec, če nisi sposoben napisati nič pametnega, potem bodi raje tiho.

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano