Nedelja,
30. 11. 2014,
9.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Zorica Škrbić

Nedelja, 30. 11. 2014, 9.45

8 let

Po preiskavah zaradi smrti Zorice Škrbić še vedno trije pridržani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V povezavi s hišnimi preiskavami, ki so jih kriminalisti in policisti PU Ljubljana ter GPU opravljali v petek, je bila odvzeta prostost sedmim osebam.

Kriminalisti policijske uprave Ljubljana so s policisti in kriminalisti generalne policijske uprave hišne preiskave na osmih naslovih v petek opravljali na podlagi odredbe sodišča.

Preiskave so potekale zaradi suma kaznivih dejanj ugrabitve, mučenja, uboja Zorice Škrbić in pomoči pri teh kaznivih dejanjih.

V soboto zvečer so bile tri osebe privedene k preiskovalnemu sodniku, ki je zanje odredil sodno pridržanje, je potrdil Vinko Stojnšek s PU Ljubljana. Štirim osebam pa je bilo pridržanje odpravljeno. Po naših informacijah sta na prostost odkorakala tudi brata Lipovec, saj jima po naših informacijah preiskovalci kaj več od pomoči pri kaznivih dejanjih ne morejo dokazati.

Med tremi, ki so jih sodno pridržali, je le eden, ki je do sedaj že imel opraviti s kaznivimi dejanji.

V petek osem hišnih preiskav Kriminalisti so sicer opravili osem hišnih preiskav in pridržali sedem oseb. Ena med njimi – šlo naj bi za partnerko enega od osumljenih – naj ne bi bila med osumljenci, so pa kriminalisti tudi pri njej opravili hišno preiskavo. Med glavnimi osumljenci naj bi bila tudi brata Velimir in Dalibor Lipovac, stara znanca policije, ki pa ju sumijo pomoči pri kaznivih dejanjih. Ostali, pravijo naši viri, naj bi bili njuni "vojaki".

Očitno so policisti, ki jih usmerjajo specializirani tožilci, odkrili le izvajalce, medtem ko naročnik za zdaj ostaja neznanka.

Pretepli so jo do smrti Zorico Škrbić, sicer dekle Dejana Vidmarja, ki je bil obsojen za zgodovinski rop banke SKB v noči na prvi november 2005, sta junija letos izpred njenega doma okoli 19. ure ugrabila dva zamaskirana neznanca. Našli so jo naslednji dan v Podpeči, kamor so jo pretepeno, a še živo, odvrgli. Umrla je pred prehodom reševalcev in policije.

Tako kot so po roparji banke avto, s katerim so se odpeljali s kraja dogodka, zažgali, so policisti nekaj kilometrov stran odkrili zažgan avto, s katerim naj bi Škrbićevo ugrabili.