Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 8. 2013,
14.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

ovadba

Četrtek, 1. 8. 2013, 14.10

8 let

Minister Stepišnik ni preslepil države

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Celjski kriminalisti so ta teden končali preiskavo zoper ministra za gospodarstvo Stanka Stepišnika, ki so ga sumili, da je kot direktor celjskega podjetja Emo preslepil državo.

"Odgovorno osebo so sumili, da je zavodu za zaposlovanje predložila neresnične podatke, da je gospodarska družba izpolnjevala pogoje po zakonu o delnem povračilu nadomestila plače in pridobila delno povračilo nadomestila plač za okoli 80 delavcev v znesku okoli 150 tisoč evrov. Na podlagi zbranih obvestili in listin tega suma niso potrdili, zato tudi ni bilo podlage za podajo kazenske ovadbe. O vseh ugotovitvah so pristojno državno tožilstvo obvestili s poročilom," nam je na naša poizvedovanja odgovorila tiskovna predstavnica PU-ja Celje Milena Trbulin.

Ovadbo posredoval zavod za zaposlovanje Kot je znano, je zavod za zaposlovanje marca 2012 celjskemu tožilstvu posredoval ovadbo zoper pravno osebo Emo – Orodjarna proizvodnja družba, d. o. o., Celje, zaradi suma kaznivega dejanja preslepitve pri pridobitvi in uporabi posojila ali ugodnosti, tožilci pa so zadevo z usmeritvami odstopili v preveritev PU-ju Celje.

Tam so zdaj ugotovili, da poslanec Pozitivne Slovenije ter zdaj tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Stanko Stepišnik, ki je bil v kritičnem času direktor Ema – Orodjarne, ni storil očitanega kaznivega dejanja.

Mediji so na začetku leta 2012 pisali, da naj bi celjska Emo – Orodjarna z neupravičenim prejemanjem subvencij za delavce na čakanju državo oškodovala za 165.000 evrov. Za delavce, ki bi morali biti na čakanju, naj bi podjetje dobilo 145.290 evrov, 20.206 evrov pa za domnevno sporno izobraževanje. Očitki so šli v smer, da naj delavci sploh ne bi bili na čakanju, ampak so hodili v službo. Stepišnik je očitke v medijih zavrnil.

Ne spreglejte