Torek,
7. 7. 2015,
15.12

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Janko Jamnik obtožnica umor Milko Novič pripor

Torek, 7. 7. 2015, 15.12

5 let, 9 mesecev

Domnevni morilec direktorja Kemijskega inštituta Jamnika do sojenja za zapahi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Obramba Milka Noviča, ta je osumljen umora direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika, se je pritožila tako na obtožnico kot na sklep o podaljšanju pripora.

Obtožnico zoper 59-letnega Milka Noviča, ta je osumljen umora 51-letnega Janka Jamnika, je tožilka specializiranega tožilstva Blanka Žgajnar vložila 16. junija, torej nekaj dni pred rokom, ko bi lahko Novič odkorakal na prostost. Če je osumljenec v priporu, mora biti obtožnica vložena v šestih mesecih. Tožilstvo je sodišču uspešno predlagalo tudi podaljšanje pripora, Novič je tam od 22. decembra lani.

Tožilka je prepričana, da je ravno Novič tisti, ki je 16. decembra lani na parkirišču restavracije na Viču, kjer je imel Kemijski inštitut prednovoletno zabavo, vzel življenje Janku Jamniku.

Storilec se je pripeljal na parkirišče, iz neposredne bližine ustrelil Jamnika in se odpeljal, ne da bi pustil sledi oziroma da bi ga kdo videl. Obramba že od vsega začetka zatrjuje, da tožilstvo nima prav nobenih dokazov, a je tožilstvo kljub ugovorom obrambe prepričano, da imajo pravega storilca, njegov motiv za dejanje naj bi bila izguba službe leta 2009.

Sledi streljanja na rokah, v laseh in na plašču osumljenega Noviča Preiskava naj bi pokazala, da so sledi streljanja oziroma delci, ki so jih našli na rokah, laseh in plašču Milka Noviča, dovolj trden dokaz, da je prav on tisti, ki je umoril Jamnika. Novič je sicer ljubiteljski strelec.

Jože Hribernik, zagovornik obtoženega Noviča, se je 24. junija pritožil tako na sklep o podaljšanju pripora kot na obtožnico. Kot so nam pojasnili v odvetniški pisarni, je sodišče ugovor zoper podaljšanje pripora zavrnilo, tako da Novič za zapahi ostaja do začetka sojenja oziroma do končne razsodbe sodišča.

Odgovora glede ugovora zoper obtožnico, v katerem se obramba ne strinja z izvedenskim mnenjem izvedenca balistične stroke, še ni, zato še tudi ni znano, kdaj bo razpisano sojenje v tej zadevi.