SiolNET. Novice Črna kronika
0,83

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Celjskega Nina Bevca iščejo s tiralico

0,83

termometer

Nino Bevc
Foto: policija

Sodišče in policija sta izdala tiralico za domnevnim celjskim goljufom Ninom Bevcem. Celjan, ki je nazadnje živel na Hrvaškem, je osumljen več kaznivih dejanj, tako v Sloveniji kot na Hrvaškem.

Štiriintridesetletnega Bevca dve slovenski sodišči že več let neuspešno vabita na zaslišanje zaradi sumov poneverbe in ponarejanja listin, še eno sojenje se odvija na Hrvaškem. Ker se nanje ne odziva, ga je slovenska policija uvrstila na seznam iskanih oseb. Po podatkih policije je imel Bevc nazadnje prijavljeno prebivališče v Slovenski Bistrici.

Bevc je bil del odlično organizirane združbe štirih Slovencev, ki je na Hrvaškem vodila posojilno združbo. Ta naj bi opetnajstila kar 40 tisoč ljudi in s posli, katerih skupni imenovalec so bile oderuške obresti, prišla do 660 nepremičnin. Tako imenovani celjski goljufi so Danijel Kociper, Alek Gradišnik in Marko Romanić.

Okoristili so se za 12 milijonov evrov

Obtožnica, ki jo je na Hrvaškem vložil urad za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok), domnevne goljufe bremeni, da so se med letoma 2006 in 2010 z oderuškimi posli okoristili za 91 milijonov kun, kar preračunano pomeni 12 milijonov evrov.

Bevc naj bi bil zadolžen za primere, ko stranke posojil zaradi težkih finančnih pogojev niso mogle več odplačevati. Bevc naj bi skrbel za to, da so posojilojemalci za poravnavo starih obveznosti sklepali nova posojila.

Več postopkov proti Kocipru, Gradišniku, Romaniću in še nekaterim njihovim pomagačem je zaradi domnevno sumljivih poslov v preteklih letih steklo tudi v Sloveniji. Potem ko naj bi leta 2002 Klub študentov celjske regije prek ustanavljanja slamnatih podjetij oškodovali za slabih 300 tisoč evrov, je okrožno tožilstvo v Celju leta 2009 Kocipra ovadilo zaradi zlorabe položaja in poneverbe, Gradišnika pa zaradi suma goljufij in oderuštva.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 62
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin