Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 7. 2011,
13.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

rop

Sreda, 13. 7. 2011, 13.02

8 let

Bo Pošta vendarle kaj storila?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Drugi rop pošte v koprski Semedeli je ponovno opozoril na pomanjkljivo varovanje poštnih poslovalnic. Tudi storilce junijskega ropa še iščejo, oropana prodajalka pa je še vedno na bolniški.

"Nadzor je bil takšen, kot je povsod. Če me sprašujete, ali je bil tam videonadzor, ga ni. Dodatnega varovanja ali posebnega varovanja ni. Zaposleni niso nič posebej zaščiteni," je o varovanju včeraj oropane semedelske pošte za SiOL dejala predsednica sindikata poštnih delavcev KS 90 Dijana Kos.

Pošta: Intenzivno do večjega zavarovanja Semedelska pošta je bila oropana že sredi junija. Takrat so odnesli 12.000 evrov, v torek pa po neuradnih informacijah 10.000 evrov. Obakrat sta rop izvedla po dva storilca, policija pa vse še išče. V ropih ni bil nihče poškodovan.

Na Pošti Slovenije na želijo razkriti nobenih podrobnosti o varovanju semedelske poslovalnice. Zagotavljajo le, da Pošta "v tem času že intenzivno izvaja napovedane aktivnosti za čim večje zavarovanje zaposlenih Pošte Slovenije, hkrati pa se izvajajo tudi vsi napovedani ukrepi za čim učinkovitejše preprečevanje kaznivih dejanj na poštah".

Oropana prodajalka na bolniški Po naših neuradnih informacijah naj bi se v semedelski pošti vsaj od ropa pred tremi tedni vsak dan za nekaj minut ustavili varnostniki. Isti viri so nam povedali tudi, da naj bi vodstvo Pošte razmišljalo o zaprtju te poslovalnice.

Delavka, ki je bila v pošti ob junijskem ropu, je zaradi posledic ropa še vedno na bolniški, je dejala Kosova. Danes je semedelska poslovalnica sicer zaprta.

Se videonadzor res ne izplača? Kosova je poudarila, da so na pomanjkljivo varovanje poštnih poslovalnic opozarjali, preden se je dvignila javnost, a jih v vodstvu Pošte niso slišali. "Ko so delavci spraševali, če se bo kaj storilo glede varnosti, so slišali odgovore, da se videonadzor ne izplača, ker so roparji tako ali tako zamaskirani, da dodatno fizično varovanje ni ekonomsko opravičeno, ker smo bolj trgovina kot kaj drugega …" je dejala.

Ne spreglejte