TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 3. 2010,
11.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 3. 2010, 11.00

8 let

MOL o o prodaji Termoelektrarne Toplarna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ljubljanski svetniki bodo obravnavali prodajo 35,43-odstotnega deleža v Termoelektrarni Toplarna.

Ta je vreden okoli 14,3 milijona evrov. Na dnevnem redu sta tudi predloga sprememb odloka o cestnoprometni ureditvi in kriterijev za vpis otrok v vrtce. Sedanji večinski družbenik v Termoelektrarni Toplarna (TE-TOL) je Republika Slovenija s 64,57-odstotnim deležem, ki pa je zainteresirana za menjavo deleža v TE-TOL z deležem Energetike Ljubljana v družbi Geoplin Ljubljana, za kar je lani že sprejela program prodaje in menjave kapitalske naložbe, piše v gradivu za sejo. Energetika bo tako s prodajo občinskega deleža vstopila v lastništvo TE-TOL, v nadaljevanju pa je predvidena menjava deležev države v TE-TOL in Energetike v Geoplinu, po kateri bo postala Energetika večinska lastnica v TE-TOL.

Tudi o sprejemu otrok v ljubljanske vrtce

Spremembe odloka o sprejemu otrok v vrtec so potrebne, ker so se pri lanskem vpisu otrok pokazale pomanjkljivosti sedanjih kriterijev za vpis, pojasnjujejo v gradivu. Na občini so sicer pred približno mesecem dni prejeli pozitivno mnenje ministrstva za šolstvo in šport za enoten vpis v vrtce. Kot navajajo, skupaj z ministrstvom usklajujejo spremembe zakona o vrtcih, ki bodo podpirale centralni vpisni sistem, to pomeni oddajo ene vloge, omejitev izbire vrtcev in vzpostavitev skupne čakalne liste. Zato bo po uveljavitvi te spremembe zakona pred poletjem treba odlok ponovno uskladiti s spremembo zakona.

Predlagani akt, ki ga bodo svetniki obravnavali danes, iz odloka črta kriterije, ki so točkovali bližino vrtca, več hkrati vključenih otrok v isti vrtec in hkratno vključenost v vrtec več otrok iz iste družine. Prav tako po novem točk ne bodo več dobivale družine z več vzdrževanimi otroki. Med kriterije pa se uvaja stalnost bivanja v ljubljanski občini, ki preprečuje preseljevanja staršev v času tik pred razpisom za vpis otrok v vrtce. Po novem kriteriju bodo imeli prednost tudi otroci iz socialno ogroženih družin in vsi otroci, ki so ostali na čakalni listi za vpis od lani, in ne samo tisti s stalnim prebivališčem v Ljubljani.

Po obravnavi predloga spremembe kriterijev člani odbora za predšolsko vzgojo in izobraževanje ljubljanski mestni upravi predlagajo, naj ponovno prouči možnost, da se vključi dodatni kriterij, ki daje prednost otrokom iz družin, kjer je v vrtec že vključen kakšen otrok.

Ne spreglejte