SiolNET.
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Fakulteta za uporabne družbene študije ostaja v Novi Gorici

4

termometer

Fakulteta za uporabne družbene študije je že lansko jesen zaprosila za vključitev v Univerzo na Primorskem, vendar dogovori o tem še potekajo.

Dekan fakultete Matevž Tomšič zatrjuje, da bo fakulteta ostala v Novi Gorici tudi v prihodnje. Kupili so stavbo v centru mesta, kjer bodo pridobili prostore za dekanat in predavalnice. O finančnem vložku investicije sicer ne želijo govoriti, upajo pa na soinvestitorstvo Mestne občine Nova Gorica pri obnovi stavbe. S tem naj bi zadostili potrebam fakultete tudi v prihodnje, ko načrtujejo nove študijske programe. V akreditacijskem postopku so kar štirje programi - dodiplomski in podiplomski študijski program socialnega managementa ter psihoterapije.

70 mest za redni študij uporabne družbene študije V študijskem letu 2010/2011 bodo razpisali 70 mest za redni študij uporabne družbene študije; upajo pa tudi na vsaj kakšen program iz uspešno zaključenega akreditacijskega postopka. Letos imajo v dodiplomskem programu vpisanih 108 študentov, od katerih jih je 96 rednih. Na podiplomskem študiju medkulturni management imajo vpisanih 61 študentov, 57 med njimi je rednih; na doktorskem študiju sociologije pa trenutno študira 40 študentov.

Eden vodilnih slovenskih zavodov s področja družboslovja Že po treh letih dela je fakulteta postala eden vodilnih slovenskih zavodov s področja družboslovja. Po metodologiji za vrednotenje raziskovalnega dela Agencije za raziskave so po številu objavljenih znanstvenih del in mednarodni odmevnosti teh objav najboljši v Sloveniji pred koprsko Fakulteto za management in ljubljansko Fakulteto za družbene vede.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin