TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Četrtek,
21. 7. 2011,
21.11

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Miran Fabjan

Četrtek, 21. 7. 2011, 21.11

5 let, 5 mesecev

Fabjan v Trst po naslov evropskega prvaka

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski borec Miran "Rocky" Fabjan se bo v petek, 22. julija, v Trstu udaril za naslov evropskega prvaka po pravilih K-1 v kategoriji do 78 kilogramov.

Nasprotnik iz litovske šole boksa

Po junijski vrnitvi v sloviti ring WFC, v katerem je Primorec pokazal nov, zrelejši in še bolj samozavestni nastop ter premagal čvrstega kosovskega borca Škodrana Veselia, ga tokrat v Trstu čaka Litvanec Tadas Jonkus, ki kot pravi Miran, slovi predvsem po izjemnih boksarskih prvinah. ''Gre za izrazitega boksarja njegova prednost pa je definitvno ročna tehnika, saj se za njegovim desnim direktom skriva pravi 'knouckout power' tako da bo treba ogromno pozornosti posvetit obrambi in preprečevanju tega udarca. Njegova slabost pa so noge, ki jih za udarce praktično sploh ne uporablja,'' nam je pred dvobojem zaupal Miran Fabjan.

… in če bo pas evropskega prvaka postal slovenska last?

Vedno samozavestni – kar je nedvomno odlika pravega borca – Miran Fabjan kot vedno ne skriva svojih ambicij, saj je jasno, da gre na tržaški pomol – tokrat se bo borba odvijala na prostem – po zmago in ne na trening. Ljubljenec slovenskega občinstva zato na glas razmišlja tudi o prihodnosti svoje kariere: ''V primeru osvojitve evropskega naslova v K-1 kategoriji se mi ponuja priložnost, da bi v novembru napadal svetovni naslov in sicer odpirajo se dve možnosti: v muay thaiu bi nasprotnik bil slavni Tajec in moj velik idol Yodsenklai Fairtex, v K-1 pa nizozemski borec iz Mike gyma Murthel Groenhart.''

Slovenski "Rocky" se ne boji nikogar

Na zadnjem turnirju WFC je Miran Fabjan v podaljšani borbi le strl odpor čvrstega kosovskega borca Škodrana Veselia, ki pa se s porazom očitno ne more sprijazniti in bojda si želi ponovnega srečanja v ringu. No, Miran Fabjan na Veselijeve želje odgovarja v svojem stilu: ''Sem borec, ki se ne obremenjuje, s kom se bori, tako da vedno sem in vedno bom sprejel vsak izziv. Če se pojavi promotor, ki bo ponovno želel organizirati borbo med mano in Veselijem, sam ne vidim nobenih težav in jo bom z veseljem sprejel!''

Sporočilo navijačem bi bilo ...

''Naj pridejo v čim večjem številu uživat v Trst in me podpreti v zelo pomembni borbi, ki bo močno vplivala na nadaljnji razvoj moje kariere,'' je pogovor zaključil Miran Fabjan. Oba borca sta pred petkovim dvobojem tudi že opravila uradno tehtanje. Tehtnica je Miranu Fabjanu pokazala 76,5 kilogramov, Litvancu Jonkusu 77,9 kilograma.

Ne spreglejte