SiolNET.
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Evro prvič letos nad 1,42 dolarja

2

termometer

Tečaj evra glede na dolar je danes, ko trg pričakuje začetek stečajne zaščite za ameriškega avtomobilskega proizvajalca General Motors, nadaljeval rast in prvič letos presegel 1,42 dolarja.

V jutranjem trgovanju v Evropi je bilo treba za en evro odšteti 1,4246 dolarja, kar je največ po lanskem 29. decembru. V petek je v New Yorku tečaj znašal 1,4132 dolarja. Po navedbah analitikov je ključno gonilo rasti vedno večje zaupanje vlagateljev in pričakovanje okrevanja svetovnega gospodarstva.

Dolar padel tudi glede na jen in funt Britanski funt se je danes podražil s petkovih 1,6183 na 1,6373 dolarja. Dolar pa je padel tudi glede na jen; danes je bilo treba za en dolar odšteti 94,61 jena, medtem ko je bil v petek vreden 95,15 jena.

GM v postopek stečajne zaščite V Washingtonu so v nedeljo pozno zvečer sporočili, da bo General Motors danes šel v postopek stečajne zaščite. Začetek postopka stečajne zaščite po 11. poglavju oz. prisilne poravnave bo danes popoldne napovedal predsednik ZDA Barack Obama, po predsednikovem govoru pa bo odločitev objavil tudi predsednik in generalni direktor General Motorsa Fritz Henderson.

Cena ameriške nafte presegla 68 dolarjev Cena ameriške nafte je medtem presegla 68 dolarjev, in sicer se je 159-litrski sod zahodnoteksaške lahke nafte, ki bo dobavljena v juliju, v elektronskem trgovanju podražil za 1,78 dolarja na 68,09 dolarja. V Londonu se je cena severnomorske nafte brent zvišala za 1,95 dolarja na 67,47 dolarja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin