SiolNET. Dom Prenova in gradnja
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Klasika s pridihom modernosti

1

termometer

 | Foto:

Tipska hiša Regina 127 iz skupine Classic je ena od najbolj prodajanih Lumarjevih tipskih hiš.

Hiša je po arhitekturni zasnovi zelo klasična, s strmo dvokapno streho primerna tako za urbana kot podeželska okolja. Fasadne poglede razbije izzidek na južni strani, ki je skoraj povsem zastekljen in s tem poveže jedilnico s teraso na vrtu ter omogoča stanovalcu krasen razgled. Pridih modernosti kljub klasični arhitekturni zasnovi dodajo temna kritina in zunanje podometne aluminijaste žaluzije v kombinaciji z ograjo inox francoskih balkonov.

Dnevni prostori v pritličju so zelo odprti in svetli. Racionalna tlorisna razporeditev v pritličju skupaj z dnevnimi prostori in manjšim straniščem omogoča tudi shrambo in dodatno spalnico. V zgornjem nadstropju sta dve otroški sobi, osvetljeni z veliki enokrilnimi in strešnimi okni, ki dajo otrokom občutek, da spijo pod zvezdnim nebom. V tem nadstropju sta še dodatna spalnica za starše in velika kopalnica. Hiša je kljub nekoliko večji tlorisni razgibanosti energijsko varčna. Večina prodanih hiš Regina 127, ki so bile zgrajene v konstrukcijskem sistemu Prestige ali Energy ter imajo vgrajen tudi sistem kontroliranega prezračevanja z izkoriščanjem toplote odpadnega zraka, je po zagotovilih podjetja Lumar pridobila tudi subvencijo Eko sklada, kar pomeni, da je hiša manj kot 2,5-litrska. Omenimo še, da v podjetju Lumar znotraj tipskih hiš Regina ponujajo tudi manjšo Regina 122 in večjo različico Regina 132. Obe hiši sta prav tako nizkoenergijski in ponujata racionalno razporeditev prostorov.

PODATKI ZASNOVA: tipska hiša REGINA 127 PROIZVAJALEC: Lumar IG, d. o. o., www.lumar.si KONSTRUKCIJA IN TEHNIKA: konstrukcijski sistem Lumar Prestige (U-vrednost 0,137 W/m K), fasada omet, dvokapna streha z naklonom 38° DIMENZIJE: 9,13 m x 9,99 m OSNOVA: Spodaj: 68,97 m2 Zgoraj: 57,23 m2

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin