Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 10. 2013,
14.40

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 14. 10. 2013, 14.40

6 let, 1 mesec

Klasika s pridihom modernosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Tipska hiša Regina 127 iz skupine Classic je ena od najbolj prodajanih Lumarjevih tipskih hiš.

Hiša je po arhitekturni zasnovi zelo klasična, s strmo dvokapno streho primerna tako za urbana kot podeželska okolja. Fasadne poglede razbije izzidek na južni strani, ki je skoraj povsem zastekljen in s tem poveže jedilnico s teraso na vrtu ter omogoča stanovalcu krasen razgled. Pridih modernosti kljub klasični arhitekturni zasnovi dodajo temna kritina in zunanje podometne aluminijaste žaluzije v kombinaciji z ograjo inox francoskih balkonov.

Dnevni prostori v pritličju so zelo odprti in svetli. Racionalna tlorisna razporeditev v pritličju skupaj z dnevnimi prostori in manjšim straniščem omogoča tudi shrambo in dodatno spalnico. V zgornjem nadstropju sta dve otroški sobi, osvetljeni z veliki enokrilnimi in strešnimi okni, ki dajo otrokom občutek, da spijo pod zvezdnim nebom. V tem nadstropju sta še dodatna spalnica za starše in velika kopalnica. Hiša je kljub nekoliko večji tlorisni razgibanosti energijsko varčna. Večina prodanih hiš Regina 127, ki so bile zgrajene v konstrukcijskem sistemu Prestige ali Energy ter imajo vgrajen tudi sistem kontroliranega prezračevanja z izkoriščanjem toplote odpadnega zraka, je po zagotovilih podjetja Lumar pridobila tudi subvencijo Eko sklada, kar pomeni, da je hiša manj kot 2,5-litrska. Omenimo še, da v podjetju Lumar znotraj tipskih hiš Regina ponujajo tudi manjšo Regina 122 in večjo različico Regina 132. Obe hiši sta prav tako nizkoenergijski in ponujata racionalno razporeditev prostorov.

PODATKI ZASNOVA: tipska hiša REGINA 127 PROIZVAJALEC: Lumar IG, d. o. o., www.lumar.si KONSTRUKCIJA IN TEHNIKA: konstrukcijski sistem Lumar Prestige (U-vrednost 0,137 W/m K), fasada omet, dvokapna streha z naklonom 38° DIMENZIJE: 9,13 m x 9,99 m OSNOVA: Spodaj: 68,97 m2 Zgoraj: 57,23 m2

Ne spreglejte