SiolNET. Dom Prenova in gradnja
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hiša ali stanovanje?

4

termometer

 | Foto:

Dobili ste redno službo, stari ste dovolj, da si želite na svoje, na računu je nekaj prihrankov in pred vami se pojavi dilema: ali bom gradil hišo ali kupil stanovanje?

Razumljivo je, da se sprašujete, ali ste človek za hišo ali stanovanje v bloku. Obstaja namreč precejšnja razlika v slogu življenja, če živimo v hiši ali v stanovanjskem bloku. Predstavljamo vam nekaj pomislekov, da bo vaša odločitev morda lažja. Prednosti življenja v stanovanju Nižji stroški Stanovanja so za nakup ali najem na splošno cenejša od hiš in tako boste morda izbrali nepremičnino, ki je bližje središču mesta, in znižali stroške prevoza na delo ter prihranili čas.

Manj vzdrževanja Razen manjših popravil stanovanje ne zahteva večjih stroškov. Za večje skupne prostore in dele pri vzdrževanju tako poskrbi stanovanjska zadruga.

Udoben način življenja Manj vzdrževanja po navadi pomeni bolj udoben življenjski slog. Če živite še na lokaciji bližje središča mesta, vam to lahko pomaga prihraniti več časa, kar je lahko pomembno, če imate natrpan urnik.

Prednosti hiše Prostornost Hiše ponujajo več prostora za življenje kot večina stanovanj. Za družine z otroki je to lahko pomemben dejavnik.

Vrtno in zunanje življenje Hiše po navadi ponujajo več različnih bivalnih prostorov, tudi zunanjih. Lahko imate zunanjo kuhinjo, teraso ali velik vrt za uživanje. Hiše imajo po navadi naokoli trato, prostor za zelenjavni vrt in kakšno sadno ter okrasno drevesce.

Zasebnost Ker hiše običajno nimajo skupnih ali javnih prostorov, kot so hodniki in skupni dovozi, lahko ponudijo več zasebnosti. Hiše proti stanovanjem Medtem ko so hiše dražje od stanovanj, je več prednosti za tiste, ki živijo v njih. Hiše so prostornejše, ponujajo več zasebnosti in imajo vrt za dodatno uživanje. Vendar se številni ljudje vseeno odločijo za to, da živijo v stanovanjih, ne le zaradi stroškov, ampak tudi zaradi občutka skupnosti, udobja, lokacije in načina življenja. Vrt in hiša zahtevata svoj čas in denar.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin