Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 6. 2018,
9.23

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

dekorativni kamen dekoracija doma oprema

Sobota, 16. 6. 2018, 9.23

1 leto, 11 mesecev

Pozabljeni teraco se je vrnil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00
teraco | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Vrnitev tega dekorativnega trenda po več letih bo navdušila predvsem tiste, ki so se v otroštvu zgražali nad dolgočasnostjo tega kamna. Teraco je spet v trendu, a v nekoliko bolj prenovljeni in posodobljeni obliki. Gre za odlično alternativo dražjemu marmorju, saj je veliko cenejši, a vseeno eleganten in privlačen, izbira barv je velika, tako da je primeren za zaprte prostore ali tiste na prostem.

Tako kot marmor lahko teraco dobimo v različnih oblikah in teksturah. Gre za umetno izdelano kamnito podlago, ki se jo izdela z uporabo delcev pravega kamna, ki jih vstavljamo v cementno ali epoksi površino. Njegova pozitivna lastnost je, da se zdi sodoben in hkrati tradicionalen. Zaradi njegovega zanimivega videza njegove uporabe ne bi smeli omejiti le na tla.

monokrom
Trendi Monokromatsko oblikovanje za eleganten prostor

Izdelan iz cementa in drugih kamnin

Material, ki je vgrajen v bazo, je ponavadi tisti, ki prinaša pravi odtenek barve, zato je ta pogosto v nevtralnem tonu. Zaradi svoje vizualne teksture in širokega spektra različne izbire ta postaja vedno bolj priljubljen. Zelo dobro deluje v bolj tradicionalnih prostorih, saj je dovolj zanimiv, da jim povrne modernost, a hkrati skromen, da deluje klasično in elegantno. 

teraco | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Kako uporabljati teraco

Njegova prednost je tekstura, zato dobro deluje kot podporni element drugim, bolj pomembnim, vidnim in izraznim elementom, kot je pohištvo.

Če so vaši prostori opremljeni po zelo minimalističnih, monokromskih standardih, je lahko teraco primerna izbira za tla, saj lahko v hladne in sterilne prostore vnese potrebno teksturo in razblini enoličnost.

Ni samo za tla

Kopalnice so eden od najtežjih prostorov za dodajanje zanimivih struktur, ker mora biti večina površin trajnih, nepremočljivih in enostavnih za čiščenje, zato je naša izbira, kaj umestiti vanjo, precej omejena. Ker je teraco po strukturi podoben marmorju, ga lahko uporabite namesto ploščic, svojo kabino za prhanje lahko okrasite v ta kamen ali obložite kad. Lahko ga uporabite tudi kot umivalnik, ki bi ga bilo treba narediti po meri.

Če iščete sodobne materiale za vaš kuhinjski pult, je teraco nadvse primeren za to, saj je trden in vzdržljiv, dobite ga pa lahko tudi v skoraj katerikoli barvi, ki si jo zamislite. Ker se ga ponavadi kupi na kos, je ta lahko oblikovan v popolnih merah, zahtevanih velikostih in obliki, ki jo zahteva vaša kuhinja. Še več, uporabite ga lahko namesto kuhinjskih ploščic.

Lahko izdelate tudi pohištvo

Opustite dolgočasne ideje o lesenih mizicah. Teraco lahko uporabite tudi v tovrstne namene. Namesto lesenih, masivnih miz gre pri uporabi teraco plošče za bolj moderno izbiro. Njegovo imitacijo lahko uporabite tudi za oblazinjeno pohištvo. Če se vam pa tovrstni dekorativni podvigi zdijo preveč, se omejite na njegovo uporabo predvsem za velike površine.

Ena od slabih strani uporaba teraca so očitki, da v primerjavi z mehkejšimi materiali deluje hladno. Prav zaradi teh razlogov se dobro ujema s toplimi, vabljivimi barvnimi shemami.

 

A post shared by Quantum Verdi (@quantumverdi) on

 

A post shared by RYAN RICHARDS (@ryandoesdesign) on

zeleni marmor
Trendi Najnovejši trend: zeleni marmor
Ne spreglejte