Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 8. 2018,
11.21

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

dekoracija opremljanje doma dom

Ponedeljek, 6. 8. 2018, 11.21

5 let, 8 mesecev

Dekoracija s starinami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00
starine | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Čeprav starine, ki nam jih podarijo družinski člani, nosijo poseben čustveni pomen, lahko z njihovo naključno postavitvijo v prostoru tvegate možnost, da bo ta videti zastarel - ali še huje, odlagališče starih neuporabnih predmetov. Okraševanja s starinami se lahko lotite na več načinov, s katerimi boste poskrbeli, da bo vaš dom videti brezčasno. 

cvetlični lestenec
Trendi Cvetlični lestenci naj krasijo vaše prostore

Vsakdo je že podedoval družinske predmete, ki se prenašajo iz roda v rod, a če ti ne sodijo v splošen slog vašega doma, so videti čudno in nadvse nesmiselno. Če se lotite dekoriranja z družinsko dediščino ali pa ste preprosto ljubitelj starin, poskrbite, da boste z njimi prostor obogatili, ne pa dušili ali zmanjšali. 

Najbolj neposrednega pristopa dekoriranja s starinami se boste lahko lotili, če imate radi retroslog. Ker uživate v starih predmetih in vzorcih, vam ti ne bodo predstavljali težave pri umestitvi v prostor. 

dekor | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Starine niso nujno edini tematski slog, ki mu morate slediti

Eno najpomembnejših pravil, ki si ga morate zapomniti, ko gre za okrasitev s starinami, je to, da ni nujno, da so starine edini tematski slog, ki ga uporabite pri dekoriranju.

Tudi če uporabite več kosov starega pohištva, ni nujno, da so ti drug zraven drugega. Kos, ki ga imate in ga želite vključiti v prostor, nadgradite z modernimi barvnimi shemami ali drugimi predmeti. Poleg tega ne pozabite na tkanine. 

Kombinirajte staro z novim

Poskusite najti način, da združite stare in nove predmete, da bodo ti ustvarili bolj celovit videz vašega prostora. Mešajte stare elemente z novimi, saj boste s tem ustvarili simbiozno vzdušje.

Nobenega razloga ni, da popolnoma novega televizorja ne bi postavili na starinsko komodo. Pravzaprav lahko naredite še korak naprej - kupite moderno tehnologijo, ki je videti retro, saj je ta še posebej trendovska. Na popolnoma nov kavč lahko postavite stare blazine. 

Čeprav nekateri ljudje uživajo v starih predmetih, pa preprosto sovražijo idejo o tem, da bi bil njihov dom videti kot muzej. V resnici vam ni treba prav vsakega prostora preoblikovati v starinarnico.
dekor
Trendi S hitrimi triki do poživitve dolgočasnega prostora

Ne uporabite prav vseh starih kosov

Raje se odločite za nekaj najljubših predmetov, ki so dobro ohranjeni. Te nato strateško postavite v različne prostore, tako boste dobili najboljše rezultate. Dekoriranje s starinami ni tako težavno, kot se zdi, saj vam ponuja številne možnosti. Poleg tega ne obstajajo stroga pravila, ampak samo smernice. Z malo kombiniranja sodobnejših elementov in starin je lahko okrasitev doma z njimi pravzaprav zelo zabavna in estetsko prijetna. 

teraco
Trendi Pozabljeni teraco se je vrnil
Ne spreglejte